Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυτισμός: ο πατέρας που άφησε τη δουλειά του για να εκπαιδεύσει σκυλιά

Ο Raul Varela ζει στο Σαντιάγο στην Χιλή και είναι πατέρας ενός αγοριού με αυτισμό. Ο Varela εγκατέλειψε τη δουλειά του και παρακολούθησε μαθήματα προκειμένου να εκπαιδεύει σκυλιά που βοηθούν ανθρώπους με αναπηρίες. Αποφοίτησε και σήμερα κάνει μόνο αυτό. Είναι εκπαιδευτής σκύλων που απευθύνονται σε παιδιά με αυτισμό. Μάλιστα, ο Raul Varela ίδρυσε και μια ΜΚΟ με την ονομασία “Junto a Ti” που σημαίνει «Δίπλα σου».

Η ΜΚΟ του Varela έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει σκύλους που θα βρεθούν στην υπηρεσία παιδιών που ζουν στο φάσμα του αυτισμού. Ο ίδιος έχει έναν τέτοιο σκύλο για τον γιο του. Συγκεκριμένα, η Zucca είναι αχώριστη πια με τον γιο του Raul Varela. Τον ακολουθεί παντού, τον βοηθάει αλλά κυρίως τον κρατά ήρεμο.
Σκεφτείτε για παράδειγμα μια επίσκεψη στον οδοντίατρο. Αν για έναν μεγάλο άνθρωπο είναι τρομακτική εμπειρία, φανταστείτε τι είναι για ένα παιδί. Και ειδικά για ένα παιδί με αυτισμό που δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο να διαχειριστεί το άγχος του. Συγκεκριμένα, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που απευθύνονται σε παιδιά με αυτισμό, όταν συνοδεύουν τα παιδιά στον οδοντίατρο, πρέπει και τα ίδια να μην παρασυρθούν από το φως ή από τους ήχους που κάνουν τα μηχανήματα. Πρέπει δηλαδή να μείνουν ήρεμα με το κεφάλι ακουμπισμένο πάνω στα γόνατα των παιδιών, ώστε και αυτά να αισθανθούν ασφάλεια.
Τα σκυλιά του Raul Varela έχουν βοηθήσει περισσότερα από 50 παιδιά με αυτισμό ως σήμερα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ