Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπουργός υπό προθεσμία ο Κουρουμπλής – Μένει μέχρι να… φύγει στον ανασχηματισμό

Το θέμα του Παναγιώτη Κουρουμπλή και οι αστοχίες που έκανε μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ»,  που είχαν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση του Σαρωνικού, απασχολούν όλο και περισσότερο το Μέγαρο Μαξίμου. Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα υπάρχουν «φωνές» που λένε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση.
«Ο υπουργός θα έπρεπε να διευκολύνει την κατάσταση, καθώς ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι η πολιτική έχει τις δύσκολες στιγμές της» είπε στα parapolitika.gr κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας. Το θέμα δεν φαίνεται να κοπάζει, αλλά αντίθετα τα όσα αποκαλύπτονται για τον χειρισμό του θέματος των πρώτων ωρών του ατυχήματος λειτουργούν επιβαρυντικά στην όλη υπόθεση, σε μια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ήθελε να κάνει στροφή προς τα εμπρός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε μια περιφέρεια μάλιστα στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει ιδιαίτερη σημασία, καθώς στις παλαιότερες εκλογές τού είχε δώσει την εκλογική νίκη, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ εξαιτίας αυτού του γεγονότος.
Επισήμως φυσικά η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό της, καθώς ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν άφησε στη συγκεκριμένη στιγμή περιθώριο για την αντικατάστασή του, λέγοντας πως «όλοι οι υπουργοί κρίνονται στο πραγματικό κι όχι στο επικοινωνιακό πεδίο».
Από την πλευρά του, πάντως, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιμένει ότι έγιναν όλες οι κινήσεις τη στιγμή που έπρεπε να γίνουν, δεν υπήρξε κωλυσιεργία, ενώ θεωρεί ότι εις βάρος του παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια. Όλα δείχνουν ότι τελικά τη λύση στο θέμα του Κουρουμπλή θα δώσει ο επερχόμενος ανασχηματισμός όταν κι εφόσον γίνει.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 75 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 75 Η εξέλιξη της υπόθεσης του Ρήγα, βαραίνει πάρα πολύ το...