Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το πατρικό σπίτι του Ντ. Τραμπ έγινε καταφύγιο προφύγων

Στο σπίτι που έζησε μέρος των παιδικών του χρόνων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ φιλοξενήθηκαν τέσσερις πρόσφυγες.

Η διεθνής οργάνωση κατά της φτώχειας Oxfam το νοίκιασε για το περασμένο Σάββατο και προσκάλεσε τέσσερις πρόσφυγες να μιλήσουν στους δημοσιογράφους. «Θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον Τραμπ και τους ηγέτες του κόσμου ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα για να καλωσορίσουν τους πρόσφυγες», αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Το σπίτι βρίσκεται στο Κουίνς της Νέας Υόρκης και είχε κατασκευαστεί από τον πατέρα του προέδρου, Φρεντ, την δεκαετία του 1940. Σήμερα διατίθεται προς ενοικίαση στην Airbnb για 725 δολάρια την βραδιά, αφού είχε δημοπρατηθεί για δεύτερη φορά τον περασμένο Μάρτιο, για 2,14 εκατ. δολάρια.

Ο Τραμπ έζησε στο σπίτι αυτό μέχρι που ήταν περίπου τεσσάρων ετών, αφού τότε η οικογένεια μετακόμισε σε ένα άλλο από τα σπίτια που είχε φτιάξει ο πατέρας του, πολύ κοντά στην ίδια γειτονιά.

«Το να ξέρω ότι ήταν ο Τραμπ εδώ στην ηλικία των τεσσάρων ετών, με κάνει να σκέφτομαι πού ήμουν εγώ όταν ήμουν τεσσάρων» είπε η Εϊμάν Αλί, 22 ετών,… Η κοπέλα έφτασε στις ΗΠΑ από την Υεμένη, όπου είχε καταφύγει η οικογένειά της μετά τον πόλεμο στην Σομαλία και ήταν τότε τριών ετών…

Το προσωπικό της Oxfam τοποθέτησε ένα χαλάκι με τις λέξεις “Refugees Welcome” και παρουσίασε ένα banner με το ίδιο σύνθημα έξω από την ιδιοκτησία το Σαββατοκύριακο, ενώ τέσσερις πρόσφυγες μοιράστηκαν τις ιστορίες τους μέσα.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Ο Παύλος φοβάται πως η Νεφέλη θα λυγίσει και όλοι θα μάθουν το μυστικό τους. Και το κακό δεν αργεί να συμβεί…

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Η Δανάη γυρίζει στο νησί ψάχνοντας την Νεφέλη, η οποία βρίσκεται σε σοκ. Τι...