Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: «Να αγκαλιάσουμε τη λαϊκή βάση που εξαπάτησε ο Αλ. Τσίπρας»

«Μεταξύ μιας ΝΔ, με το σύστημα Καραμανλή που χρεοκόπησε τη χώρα και προσπαθεί να ξαναπάρει την εξουσία, κι ενός εθνολαϊκισμού που δεν έχει σχέση με την Αριστερά, η δημοκρατική παράταξη έχει χώρο για να αναγεννηθεί και να ηγεμονεύσει πολιτικά και ιδεολογικά».

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου προοδευτικού χώρου, μιλώντας χθες στο Κιλκίς. Συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε συνέντευξη τύπου αναλύοντας το όραμά του για τη νέα Κεντροαριστερά η οποία «πρέπει να βάλει στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες, προσωπικές στρατηγικές, και να έχει στόχο να πάει η κοινωνία παρακάτω», όπως ανέφερε.

Μιλώντας για την εκλογική διαδικασία εξέφρασε την ελπίδα να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι γιατί αυτό θα είναι « μεγαλύτερη εγγύηση ενότητας».

Βασικός στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η δημοκρατική παράταξη να «αγκαλιάσει ξανά τη λαϊκή βάση που εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας. Να την πείσουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε είναι όπλο στο χέρι του πιο αδύναμου κι όχι του πιο πλούσιου που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέσα από την οικονομική του δυνατότητα».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι δεν πρέπει η διαδικασία να μετατραπεί σε πασαρέλα υποψηφίων. «Το θέμα δεν είναι ο αριθμός αλλά να υπάρξει δέσμευση απόψεων και θέσεων για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα, ποια θα είναι αυτή η παράταξη».

Εκανε λόγο για διαχειριστική ανεπάρκεια επισημαίνοντας ότι: «Η Ελλάδα έχει αστείρευτες δυνάμεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Εάν αυτές οι δυνάμεις οργανωθούν, εάν αποκτήσουμε ένα κράτος το οποίο θα λειτουργεί με κανονικότητα, θα υπάρξει προοπτική και για την πατρίδα και για τις επόμενες γενιές».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους της χώρας τονίζοντας ότι δεν θα κρίνουν μεν το εκλογικό αποτέλεσμα για την παράταξη αλλά ότι πρέπει να επαναπροσεγγιστούν, να πειστούν ότι κάτι καλύτερο μπορεί να υπάρξει στην πολιτική ζωή του τόπου: «Πρέπει να ξανακουμπίσουμε τις νέες γενιές -κι όχι τώρα για αυτή τη διαδικασία- αλλά και για το μέλλον. Δεν δέχομαι στο Κιλκίς να είναι η τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι θεωρούν ότι είναι πατριωτικό κίνημα οι απολογητές της Χούντας, οι απολογητές των Ναζί. Πρέπει να αγκαλιάσουμε το τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που έχει εξαπατηθεί από την ακρότητα. Κι αυτός θα είναι ένας βασικός στόχος που πρέπει να έχουμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ακόμη περισσότερο η δημοκρατική παράταξη».

Τέλος, έκανε λόγο για τη δύναμη που έχει η σοσιαλδημοκρατία η οποία πρέπει να ενώσει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις:

«Ο κ. Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στις επιχειρήσεις κι ενοχοποιεί το δημόσιο τομέα, κι ο κ. Τσίπρας κάνει το ακριβώς αντίθετο. Κλείνει το μάτι στο δημόσιο τομέα κι ενοχοποιεί την επιχειρηματικότητα… Πρέπει να έχουμε ένα πρόγραμμα να ενώσουμε τις γενιές κι όλες τις κοινωνικές ομάδες κι όχι να τις διχάσουμε για να έχουμε εκλογικά οφέλη όπως κάνει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ