Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα γκάλοπ των απελπισμένων

Από αυτήν την ιστοσελίδα, ο Θ.Μαυρίδης, σε ανύποπτο χρόνο, είχε γράψει για την επικοινωνιακή επίθεση που θα εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το καλοκαίρι. Όπως, είχε προβλέψει θα εμφανισθούν δημοσκοπήσεις που θα κλείνουν την ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε στις αρχές του 2018, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει περάσει μπροστά. Το σχέδιο υλοποιείται.

Προς τούτο επιστρατεύτηκαν δύο ανύπαρκτες εταιρείες που ήρθαν από το πουθενά. Η μια έκανε «δημοσκόπηση» στην Δ. Μακεδονία μέσα στο καλοκαίρι και η άλλη προχθές, υποτίθεται, πανελλαδικά.

Εμφανίσθηκαν όμως και δύο άλλες δημοσκοπήσεις, από σοβαρές εταιρείες, εγγεγραμμένες στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων, στις οποίες καταφαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το σοβαρό προβάδισμα που είχε πριν από το καλοκαίρι. Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

Ως γνωστόν στο συγκεκριμένο Μητρώο βρίσκονται οι εταιρείες που τηρούν τους κανόνες διενέργειας των σφυγμομετρήσεων. Να υπενθυμίσω στον αναγνώστη, πως δημοσκοπήσεις δεν γίνονται μόνον για την δύναμη των κομμάτων, αλλά και για εμπορικούς λόγους. Συνεπώς, η αξιοπιστία τους είναι απαραίτητο στοιχείο της λειτουργίας τους και αυτήν ακριβώς κατοχυρώνει το Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων.

Πού αποβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν την πρακτική των κίβδηλων δημοσκοπήσεων από εταιρείες «μαϊμού»; Δεν το αντιλαμβάνονται πως έτσι θα γίνουν ο περίγελος της κοινής γνώμης;

Φυσικά και το γνωρίζουν. Όμως στην απόγνωση τους, μετέρχονται κάθε μέσο για να σπάσουν το κλίμα της απογοήτευσης και της ηττοπάθειας που επικρατεί ακόμα και στον σκληρό πυρήνα των οπαδών τους.

Είναι μια απέλπιδα προσπάθεια τόνωσης του ηθικού και κυρίως περιορισμού της αποσυσπείρωσης του κόμματος τους. Βέβαια, θα πειστούν από αυτά τα περίεργα «ευρήματα», όσοι θέλουν να πειστούν. Όσοι επιζητούν από κάπου να πιαστούν.

Γιατί ένας άνθρωπος με στοιχειώδες μυαλό θα αναρωτηθεί: τι έγινε το καλοκαίρι και ανεστράφη το πολιτικό κλίμα; Μήπως συνέβαλαν σε αυτή την μεταστροφή οι πυρκαγιές; Μήπως τα εκκαθαριστικά της Εφορίας ; μήπως οι κατασχέσεις λογαριασμών; Ή μήπως η πετρελαιοκηλίδα που βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη, όταν διεξήχθη η τελευταία δημοσκόπηση-δώρο γνωστού φιλοσυριζαίου επιχειρηματία, «κρατημένου» για φοροδιαφυγή;

Λογικές απαντήσεις σε παράλογα συμπεράσματα δεν μπορούν να υπάρξουν. Άλλωστε, δεν επιδιώκουν αυτό οι δημοσκοπήσεις- «μαϊμού».

Του Σάκη Μουμτζή

liberal.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ