Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γιατί οι γυμναστές ζητούν να απαγορευτούν οι «κλασικοί» κοιλιακοί;

Κλασικοί κοιλιακοί τέλος. Με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Navy Times στις ΗΠΑ, το οποίο αποτελεί μια ανεξάρτητη έκδοση για το πολεμικό ναυτικό, στο οποίο ωστόσο εργάζονται αρκετοί εν αποστρατεία αξιωματικοί, ζήτησαν να αποσυρθεί η συγκεκριμένη άσκηση από τα τεστ που περνάνε οι ναύτες δύο φορές το χρόνο.

Η αιτία; Το γεγονός ότι προκαλούν έντονους πόνους στη μέση και σε ορισμένες περιπτώσεις χρόνιους τραυματισμούς.
To πρόβλημα με τους κλασικούς κοιλιακούς

Και είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη άσκηση στην ουσία απευθύνεται σε ανθρώπους που ήδη έχουν γυμνασμένους κοιλιακούς και πάλι με επιφυλάξεις.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ στην εφημερίδα Wall Street Journal, αρκετοί είναι πλέον οι γυμναστές που δεν χρησιμοποιούν στο πρόγραμμά τους τη συγκεκριμένη άσκηση και την έχουν αντικαταστήσει με άλλες, που είναι και πιο αποδοτικές και λιγότερο επώδυνες (σ.σ. η σανίδα).

Το πρόβλημα εμφανίζεται στη μεγάλη δύναμη που ασκεί η άσκηση στη σπονδυλική στήλη και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους δίσκους.

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας, σε έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 1.500 στρατιώτες, διαπιστώθηκε ότι το 56% των διάφορων τραυματισμών που είχαν υποστεί, προερχόταν από τα συγκεκριμένα τεστ φυσικής κατάστασης και μάλιστα από τις ασκήσεις κοιλιακών.

Ταυτόχρονα το 32% όσων είχαν τραυματιστεί οφειλόταν στο τρέξιμο και το 11% στα push ups που παρεμπιπτόντως όταν γίνονται σωστά (Δείτε ΕΔΩ), είναι μια εξαιρετική άσκηση για κοιλιακούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΙΙ: Έρχεται χωρισμός για Ίσσαρη και Άννα

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στο νέο επεισόδιο της σειράς  ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΙΙ Ο Μάκης ανησυχεί για τη συμμετοχή του Χρήστου στους παράνομους μαθητικούς αγώνες. Τι...