Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα χειρότερη χώρα στον κόσμο για εργασία και οικογένεια

Η οικονομική κρίση συμπίεσε την Ελλάδα σε λολους τους τομείς με αυτούς της εργασίας και της οικογένειας να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα με τα στοιχεία να είναι σοκαριστικά ως προς το αποτέλεσμα.

Αναλυτικότερα η χώρα είναι στη χειρότερη θέση με βάση λίστα με χώρες που θεωρούνται οι καλύτερες για να εργαστεί κανείς και να κάνει οικογένεια αλλά και αυτές που κάνουν τους ξένους να νιώθουν ευπρόσδεκτοι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διαβάζουμε στο newsone.gr, η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα παγκοσμίως από 65 χώρες σε ότι αφορά την ασφάλεια εργασίας.

Οι καλύτερες συνθηκες απαντώνται σε Μπαχρέιν, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ταϊβάν, Πορτογαλία, Νέα Ζηλανδία, Μάλτα, Κολομβία, Σιγκαπούρη και Ισπανία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στους χειρότερους με Κουβέιτ, Νιγηρία, Βραζιλία, Σαουδική Αραβία, Ιταλία, Ουκρανία, Κατάρ, Ινδία και Τουρκία.

Οι βασικές κατηγορίες στις οποίες εξετάζονται οι χώρες είναι οι επιλογές αναψυχής, μετακινήσεις, υγεία και ευημερία, ασφάλεια, φιλική συμπεριφορά, ευκολία να κάνεις φίλους, ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής, ασφάλεια εργασίας και κόστος ζωής.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στην κατηγορία «ασφάλεια εργασίας» η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση.

Επίσης η Ελλάδα βρίσκονται στην τελευταία τριάδα τέσσερα συνεχή χρόνια.

Προβληματισμό9 για τους ξένους που ζουν στη χώρα προκαλεί το οικονομικό και η οικογενειακή ζωή. Οι μισοί δηλώνουν ότι το εισόδημα της οικογένειάς τους δεν είναι αρκετό για να καλύψει την καθημερινότητα με το 27% να λέει ότι δεν είναι αρκετο ούτε για τα απαραίτητα.

Η έρευνα Expat Insider Survey διενεργείται κάθε χρόνο από το InterNations, πραγματοποιήθηκε σε 13.000 εκπατρισμένους από 166 χώρες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 53 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙO 53 Ο Σταύρος απομακρύνει τον Δημήτρη από την υπόθεση χωρίς να του...