Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε πολιτικό αδιέξοδο βλέπουν την κυβέρνηση στη Νέα Δημοκρατία

Πλήρη κατάρρευση του πολιτικού μύθου που είχε στήσει ο Αλέξης Τσίπρας τα δύο τελευταία χρόνια, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνουν ότι τα«ψέματα τελείωσαν», καθώς όπως λένε, μόλις τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα τελείωσαν και ο πρωθυπουργός με τα κυβερνητικά στελέχη βρέθηκαν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα, φάνηκε η ανικανότητά τους να διαχειριστούν το οτιδήποτε.

Όπως τόνιζε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στο newpost.gr, ο πρώτος μύθος του κ. Τσίπρα, πάνω στον οποίο στήριξε όλο το αφήγημά του στη ΔΕΘ, αυτός της στροφής της οικονομίας στην ανάπτυξη και της προσέλκυσης επενδύσεων, έγινε σκόνη με τον χειρισμό της υπόθεσης «Ελληνικός Χρυσός». Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του έδειξαν τις πραγματικές προθέσεις τους απέναντι στην ιδιωτική οικονομία και τους ξένους επενδυτές, με τη φράση «στα τσακίδια» του πρωθυπουργικού συμβούλου Καρανίκα, τόνιζαν από την οδό Πειραιώς.

Ο δεύτερος μύθος, αυτός του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, που εμφανιζόταν ως προστάτης της εργατικής τάξης, εξαφανίστηκε επίσης από τα αποτελέσματα στην ίδια υπόθεση, σημείωναν από την ΝΔ. Ο τρίτος μύθος, της οικολογικής ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε θρύψαλα, σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη, με την τεράστια οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα, η οποία απέδειξε για άλλη μια φορά την αδιαφορία και την ολιγωρία του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, ο χειρισμός του Μεγάρου Μαξίμου σε όλες αυτές τις υποθέσεις δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί εντελώς για την καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων που μένουν στις περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα. Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, περιμένουν στις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του να επιχειρήσουν να αλλάξουν ξανά την πολιτική ατζέντα με νέα επικοινωνιακά τεχνάσματα, εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν θα μπορέσουν να πετύχουν τίποτε πια.

Υπό τα δεδομένα αυτά, στη ΝΔ δεν αποκλείουν πολιτικές εξελίξεις μέχρι την άνοιξη. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών του με τους πολίτες για να ακούσει τις απόψεις τους που θα συμπεριλάβει στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ (στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χθεσινή συζήτηση που είχε με νέες μητέρες στο Περιστέρι), ενώ από το βήμα της ΔΕΘ, θα παρουσιάσει μόνο προτάσεις κοστολογημένες και εφαρμόσιμες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1-2

Δείτε τι θα συμβεί στα πρώτα επεισόδια της νέας τηλεοτπικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1-2 Επεισόδιο 1 «Σταυροδρόμια» Η δολοφονία της γυναίκας του, δώδεκα...