Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κεντροαριστερά: Μπρα ντε φερ Φώφης – Σταύρου για την εξ αποστάσεως ψήφο

Θέμα αλλαγής της 12ης Νοεμβρίου, ως δεύτερης Κυριακής των εκλογών, θέτει το Ποτάμι, λόγω του μαραθωνίου της Αθήνας σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Σε… μαραθώνιο εξελίσσεται το έργο της επιτροπής Αλιβιζάτου για τα οργανωτικά της εκλογής του νέου αρχηγού της κεντροαριστεράς. Η επιτροπή ήταν να συνεδριάσει σήμερα, αλλά τελικά ως ημέρα συνάντησης των μελών της ορίστηκε η Πέμπτη. Τα ανοιχτά θέματα είναι αρκετά.

Πρώτον, από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, στις οποίες απευθύνθηκε η επιτροπή για το έργο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μόνο η Vodafone, απάντησε ότι ενδιαφέρεται να το αναλάβει. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ήδη την τεχνογνωσία από τις εκλογές στη ΝΔ. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι το κόστος και οι όροι της διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα διπλής ψήφου.

Δεύτερον, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε μέσω social media να αλλάξει η δεύτερη Κυριακή των εκλογών, γιατί στις 12 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένος ο μαραθώνιος της Αθήνας. Δεν επηρεάζεται η εκλογική διαδικασία που γίνεται ανά δήμο και γειτονιά, απαντά σύμφωνα με πληροφορίες η Χαριλάου Τρικούπη.

Τρίτον, είναι το θέμα της εξ αποστάσεως ψήφου. Το Ποτάμι επιμένει, το ΠΑΣΟΚ θέτει ως προϋπόθεση την παραλαβή κωδικού από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, ώστε να έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία του.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι υποψήφιοι αρχηγοί συνεχίζουν τις καμπάνιες τους. Χθες ήταν η ημέρα του… χρυσού, καθώς όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το κρίσιμο θέμα των επενδύσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ