Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν οι εικόνες ντροπής στο Γηροκομείο Αθηνών με δεμένους γέροντες, γάτες και σκουπίδια!

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα αίσχη που αποκαλύφθηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών, για τα οποία φέρει βαρύτατες ευθύνες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Την προκαταρκτική έρευνα διέταξε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά τις αποκαλύψεις για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανήμπορων ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Αθηνών, οι οποίοι είναι δεμένοι σε κάγκελα. Δίπλα τους, γάτες που τρώνε από τα πιάτα τους, σωριασμένα σκουπίδια και αποφάγια...

Την υπόθεση, που θυμίζει Μεσαίωνα, ανέλαβε η εισαγγελέας Αικατερίνη Μήτρου και χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών μέλη της Υγειονομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας συνοδεία ανδρών της Ασφάλειας, προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες ζωής των γερόντων. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συντάξουν έκθεση με τα συμπεράσματά τους σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο μεγαλύτερο γηροκομείο της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» και τις εικόνες ντροπής που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, η διοίκηση του Γηροκομείου έδωσε σαφείς εντολές στους εργαζομένους να... λύσουν τους ηλικιωμένους, τους οποίους έδεναν για να μη μετακινούνται, και να καθαρίσουν τα πάντα, υπό τον φόβο ότι θα γίνουν... επίσκεψη και ο σχετικός έλεγχος.

Οπερ και εγένετο. Για δύο ολόκληρες ημέρες καθάριζαν μανιωδώς και τελικά, όταν εμφανίστηκε το Υγειονομικό για να ελέγξει μαζί με την Αστυνομία, τα κλιμάκια τα βρήκαν όλα καθαρά και τακτοποιημένα.

Αναρωτιόμαστε, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του πορίσματος της Υγειονομικής Υπηρεσίας, γιατί ο... κοινωνικά ευαίσθητος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν απάντησε στις καταγγελίες για το γηροκομείο, το οποίο βρίσκεται υπό την εποπτεία του δήμου, αλλά επιλέγει τόσες ημέρες τη σιωπή; Επίσης, γιατί κανείς δεν απάντησε στις καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Καπερνάρου ότι το γηροκομείο καλείται να επιστρέψει ενοίκια σε γνωστή εταιρία, γεγονός που είναι σε βάρος των υπερηλίκων, οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες;

«Βόμβες» του π. Προκοπίου Μπούμπα για τον δήμαρχο!

Τη βαθιά του θλίψη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Γηροκομείο Αθηνών εκφράζει στη «δημοκρατία» ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας (φωτό), ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι του φιλανθρωπικού ιδρύματος από το 2004 έως το 2016. «Δυστυχώς, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο κύριος δήμαρχος φόρεσε τη δικαστική τήβεννο και έλαβε την απόφαση, μαζί με το δημοτικό του συμβούλιο, να απομακρύνει τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση του Γηροκομείου, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Υποτίθεται ότι η νέα διοίκηση θα οδηγούσε το ίδρυμα σε καλύτερες ημέρες, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Εναν χρόνο τώρα δεν γίνεται τίποτα» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών.

Οπως καταγγέλλει ο ίδιος: «Κάποιοι, για τους δικούς τους λόγους, συμπεριλαμβανομένου και του Γιώργου Καμίνη, έβαλαν στόχο το γηροκομείο. Κατασκεύασαν κατηγορίες, εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις εναντίον μας, σπίλωσαν τη δική μας, νομίμως εκλεγμένη διοίκηση, μας διέσυραν άνευ λόγου και αιτίας, διότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να αναλάβουν τον έλεγχο του ιδρύματος για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Είναι ξεκάθαρο πως δεν ήθελαν μέσα στη διοίκηση την Εκκλησία». Σύμφωνα με τον αρχιμανδρίτη, «ήταν ο Γιώργος Καμίνης που ήρθε να υλοποιήσει αυτά τα σχέδια».

Πηγή: .dimokratianews.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top