Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης: Η χώρα έχει ανάγκη από νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς

Θέτοντας ως βασικό στόχο στις επόμενες εκλογές η δημοκρατική παράταξη να καταστεί ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού κόσμου της χώρας, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, δεσμεύεται, όπως δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι θα παλέψει «με όλες μου τις δυνάμεις για την παράταξη, όπως έκανα άλλωστε και στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Στις εκλογές, για να αποκτήσει νόημα η διαδικασία, οφείλουμε να μιλήσουμε πολιτικά, να κατατεθούν προγραμματικές θέσεις και να γίνει μια γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών».

Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς θεωρεί «δεδομένο ότι ο επόμενος Πρόεδρος θα έχει ισχυρή εντολή στα χέρια του για να προχωρήσει στο ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης».

«Η σημερινή προσπάθεια πρέπει να οδηγήσει σε έναν νέο ενιαίο φορέα που θα λειτουργεί θεσμικά, με διαφάνεια και θα είναι υγιής πυλώνας για τη δημοκρατία μας. Δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο μοντέλο μιας συγκυριακής σύγκλισης δυνάμεων, σε μια μικρή συνομοσπονδία μεγάλων εγωισμών», αναφέρει προτάσσοντας ως προϋπόθεση την ανανέωση σ΄ όλα τα επίπεδα.

«Είναι το οξυγόνο της πολιτικής. Η ανανέωση προσώπων και ιδεών συνιστά αναγεννητική διαδικασία. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος της αποτελμάτωσης και της στασιμότητας. Συνεπώς, απαιτούνται αλλαγές και ανατροπές παντού. Το στοίχημα της ανανέωσης στον καινούργιο φορέα θα κριθεί με την εισαγωγή ενός νέου ήθους και κανόνων εσωτερικής δημοκρατίας. Να περάσουμε από το αρχηγικό μοντέλο, σε ένα κόμμα ζωντανό και ανοιχτό», υποστηρίζει και συμπληρώνει πως θα αγωνιστεί «για να πείσουμε ξανά τους πολίτες για την αξία της πολιτικής. Όλα μπορούν αν ανατραπούν, τίποτα δεν είναι μάταιο και προαποφασισμένο. Πιστεύω ότι οι ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας μπορούν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο για προοδευτικές αλλαγές σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα επειδή πιστεύω ότι με τις συγκεκριμένες ιδέες και μαζί με μια νέα πολιτική κουλτούρα, μπορώ να προσδώσω δυναμική στην παράταξη, διευρύνοντας τα όρια της».

Για τις κυβερνητικές συνεργασίες ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει πως όρος είναι η ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων, ώστε η συνεργασία να μην αποτελεί απλά μια μοιρασιά θέσεων εξουσίας που αργά ή γρήγορα οδηγεί σε εκφυλισμό. «Όποιος απεργάζεται εκλογικές συμμαχίες πριν τις αποφάσεις του ελληνικού λαού, περιφρονεί τη δυναμική των εξελίξεων» επισημαίνει.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 90 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. Επεισόδιο 90 Ο Γιώργης ζητάει από τους ναυαγούς να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν τον...