Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κεντροαριστερά: Αυξημένο το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις, προβάδισμα 8 μονάδων στη Γεννηματά

Στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 28%, ο Γιώργος Καμίνης παίρνει 20%, ο Σταύρος Θεοδωράκης έπεται με 17% και ο Νίκος Ανδρουλάκης ανεβαίνει στην τέταρτη θέση με 12,5%

Ενδιαφέρον για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς εκφράζει ένα 23% (απαντά «πολύ» και «αρκετά» στη σχετική ερώτηση) στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Ποσοστό 17,5% λέει ότι ενδιαφέρεται «λίγο», ενώ ένα 58% απαντά «καθόλου».

Στο γενικό πληθυσμό, που απαντά ότι ενδιαφέρεται η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει θετικές γνώμες 24%, ο Γιώργος Καμίνης 16%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 15%, ο Γιάννης Ραγκούσης 8,5%, ο Γιάννης Μανιάτης 8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 6% και ακολουθούν οι υπόλοιποι με μικρότερα ποσοστά.

Περισσότερη σημασία όμως έχει το πώς απαντούν για τις προτιμήσεις τους εκείνοι, που εκφράζουν διάθεση να ψηφίσουν στη διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού.

Η Φώφη Γεννηματά έχει 28%, ο Γιώργος Καμίνης παίρνει 20%, ο Σταύρος Θεοδωράκης έπεται με 17% και ο Νίκος Ανδρουλάκης ανεβαίνει στην τέταρτη θέση με 12,5%.

Κατά τα φαινόμενα η κυρία Γεννηματά θα προηγηθεί στον πρώτο γύρο, ενώ μάλλον η μάχη για τη δεύτερη θέση είναι ανοιχτή, με μικρό προβάδισμα του κ. Καμίνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ