Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πάνω από 50% μείωση στις δαπάνες των Ελλήνων για ταξίδια

Πάνω από 50% έχουν μειωθεί οι δαπάνες των Ελλήνων για ταξίδια στα χρόνια της κρίσης. Όπως λένε οι ξενοδόχοι, οι Έλληνες πλέον ταξιδεύουν λιγότερες ημέρες και επιλέγουν τη φθηνότερη διαμονή.

Οι διακοπές έγιναν φέτος όνειρο απατηλό για χιλιάδες Έλληνες. Η εικόνα, όπως την περιγράφει ο πρόεδρος των ξενοδόχων στη Νάξο, είναι αποκαρδιωτική:

«Από την κρίση και μετά, οι Έλληνες έχουν περικόψει τις διανυκτερεύσεις. Εκεί που έρχονταν το λιγότερο για μια βδομάδα, και οι περισσότεροι 2, το έχουν γυρίσει σε 3-5 μέρες το πολύ. Και τους λέω ‘μα πως θα δείτε τη Νάξο, τόσο μεγάλο νησί, σε 2 μέρες;’ Η απάντηση είναι δεν μπορούμε».

Δεν άλλαξε όμως μόνο η διάρκεια των διακοπών, άλλαξαν και οι συνήθειες.

Ζητούν το φθηνότερο ξενοδοχείο, χωρίς πρωινό, για να χαλάσουν λιγότερα, ή ενοικιαζόμενα δωμάτια για να μαγειρεύουν μέσα.

Σύμφωνα με την τράπεζα της Ελλάδος, το 2008 οι Έλληνες ξόδευαν για ταξίδια 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Το 2017 αυτή η δαπάνη έχει συρρικνωθεί σχεδόν στο μισό, καθώς φέτος ξοδέψαμε μόλις 3,8 δις.

star.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ: Έρχεται ο Β’ Κύκλος της σειράς

Με 8 νέα επεισόδια έρχεται την επόμενη σεζόν ο δεύτερος κύκλος της σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα. Η «Έρημη χώρα», η...