Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τον χαμό του 3χρονου αγοριού στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συνοδοί ανηλίκων και δύο άνδρες που πραγματοποιούσαν εργασίες στις εγκαταστάσεις του “Χαμόγελου του Παιδιού”​, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του τρίχρονου αγοριού που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, αφέθηκαν ελεύθεροι, έως ότου διενεργηθεί περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό. Τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες για την εκκένωση της δεξαμενής, το νήπιο ξέφυγε από την προσοχή της συνοδού του και έπεσε στον υπόγειο χώρο. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και έπειτα από λίγη ώρα το παιδί ανασύρθηκε, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η ανακοίνωση του “Χαμόγελου”

«Ημέρα σπαραγμού η σημερινή για “Το Χαμόγελο του Παιδιού” που έχασε από την οικογένειά του τον Νίκο 2,5 ετών, ο οποίος μεγάλωνε στο σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου. Ο Νίκος έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εκκένωσης φρεατίου και διενεργούνται έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Όλοι εμείς στην οικογένεια του Χαμόγελου είμαστε συντετριμμένοι».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του »Χαμόγελου του Παιδιού» στο Facebook για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε μέσα στην οικογένεια του Οργανισμού.


Συντετριμμένος ο πρόεδρος του Οργανισμού

«Αυτά που λένε “η κακιά στιγμή” και πράσσειν άλογα, δεν ισχύει. Χάθηκε ένα παιδί», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος στο Newpost και προσθέτει:

«Το κακό έγινε στον χώρο τροφοδοσίας του κεντρικού βόθρου. Εκείνη τη στιγμή, ήρθε ο τεχνικός για τον καθαρισμό του βόθρου. Είχαν ανοίξει τον χώρο για να καθαρίσουν τα λύματα και την ώρα που έβαζαν τα παιδιά στην τραπεζαρία, ο μικρός ξέφυγε προς αυτόν τον χώρο. Τον κυνήγησαν, αλλά δεν τον πρόλαβαν».

«Είμαι στη διάθεση της αστυνομίας για ό,τι χρειαστεί. Δηλώνω όμως ότι εγώ είμαι υπεύθυνος του “Χαμόγελου”», επισημαίνει ο κ. Γιαννόπουλος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν χθες το πρωί, όταν το άτυχο αγοράκι, που φιλοξενούταν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού, έπεσε μέσα στον βόθρο, όπου πιθανόν εκτελούνταν εργασίες.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της Πυροσβεστικής.

Ο πυροσβέστης που απεγκλώβισε το άτυχο παιδί δεν χρησιμοποίησε αναπνευστική συσκευή, καθώς ήταν δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο που βρισκόταν ο τρίχρονος, λόγω στενότητας του χώρου, όμως κατάφερε γρήγορα να τον ανασύρει, δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, ασθενοφόρο παρέλαβε το παιδί, το οποίο το διακόμισε στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε στο Newpost, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Νίκος Παπαευσταθίου, το παιδάκι όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου ήταν ήδη νεκρό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί έκαναν απέλπιδες προσπάθειες για περισσότερο από μισή ώρα, για να το επαναφέρουν στη ζωή, ήταν όμως ήδη αργά.

Το τραγικό περιστατικό επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Newpost, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος μετέβη στην Αρχαία Κόρινθο με κλιμάκιο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, προκειμένου να διευκρινίσουν πώς ακριβώς ο τρίχρονος διέφυγε της προσοχής του προσωπικού.

Όπως έγινε γνωστό, το τρίχρονο αγοράκι με εισαγγελική εντολή είχε αποσπαστεί από τους οικείους του και είχε μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του οργανισμού, όπου και φιλοξενούταν από τον Μάρτιο του 2017.

Πηγή βίντεο και φωτό: www.korinthostv.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...