Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: Η Κεντροαριστερά χρειάζεται έναν νέο σεισμό, σαν αυτόν του 2012

Είμαι υποψήφιος γιατί θεωρώ ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε. Η Κεντροαριστερά που πρωταγωνιστεί έχει τη δική της ατζέντα, έχει τη δική της δυναμική. Το 2012 έγινε ένας πολιτικός σεισμός που ανέτρεψε τους τότε συσχετισμούς. Γιατί να μην ξαναγίνει ένας τέτοιος πολιτικός σεισμός, ο οποίος θα ανατρέψει τους συσχετισμούς και τώρα;». Αυτό δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο προσωπικό στοίχημα που ο ίδιος έθεσε, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Ο κύριος λόγος που έθεσα υποψηφιότητα είναι γιατί πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουμε γενιά. Ότι στην παράταξή μας για 30-40 χρόνια τα ίδια πρόσωπα, είτε στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο, παίρνουν τις αποφάσεις, θετικές ή αρνητικές. Λέω ότι είναι η ώρα να ανανεωθεί η παράταξη. Και δεν είναι μόνο ηλικιακό ζήτημα, είναι ζήτημα ήθους, συνέπειας και πώς βλέπει ο καθένας μας τον σημερινό κόσμο.

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν αγεφύρωτες διαφωνίες για τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα απάντησε: «Δεν υπάρχουν τερατώδεις διαφοροποιήσεις. Σε έναν χώρο ανήκουμε. Εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε έναν πολιτικό διάλογο που θα οδηγήσει στην εκλογή ηγεσίας. Εγώ διαφώνησα. Έπρεπε πρώτα να γίνει το ιδρυτικό συνέδριο και μετά η εκλογή ηγεσίας. Αυτό πίστευα πως είναι το ορθό, δεν έγινε αλλά δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία τονίζοντας: «Πρέπει να πάμε σε μία μαζική διαδικασία. Να δώσουμε τη δυνατότητα, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό, να μπορούν να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Όμως, πρέπει να διασφαλιστεί από τους τεχνικούς η διαφάνεια της διαδικασίας. Αυτό δεν είναι δουλειά δική μας. Δουλειά των τεχνικών είναι να διασφαλίσουν διαφάνεια διαδικασίας, αλλά, προς Θεού, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσουμε να βρούμε προσκόμματα για να μην πάμε σε μία πραγματική μαζική διαδικασία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ