Υστέρηση στα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατά 1,759 δισ. ευρώ ή 5,5% έναντι του στόχου δείχνουν τα στοιχεία για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017 σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο crashonline.gr.

Για πρώτη φορά και το πρωτογενές πλεόνασμα βρέθηκε κάτω από το στόχο καθώς έφτασε τα 3,55 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,117 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3.573 δισ. ευρώ.

Τσακαλώτος: «Προσωρινή η απόκλιση»

Οι αιτίες της απόκλισης των εσόδων του προϋπολογισμού είναι προσωρινές, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα στοιχεία για τα έσοδα που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα και τονίζει ότι ο δημοσιονομικός στόχος του 1,75% θα επιτευχθεί. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει τα εξής:

«Η απόκλιση των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού στο διάστημα των μηνών Ιανουαρίου- Αυγούστου κατά 1,74 δισ. ευρώ, εξηγείται από τα εξής:

1) Τη μεταφορά της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ από το μήνα Αύγουστο στο μήνα Σεπτέμβριο (1,027 δισ. ευρώ) και
2) Την αύξηση των επιστροφών φόρων έναντι του στόχου (469 εκ. ευρώ)

Και οι δύο παραπάνω αιτίες της απόκλισης είναι προσωρινές και το Υπουργείο Οικονομικών έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι στο τέλος του οικονομικού έτους θα επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 1,75%».
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top