Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Noor1: Σφίγγει ο κλοιός – Στο κενό το νέο αίτημα εξαίρεσης της Τζίβα

Στο κενό έπεσε και δεύτερη προσπάθεια να εξαιρεθεί από την υπόθεση του Noor1 η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, που ερευνά κρίσιμες πτυχές της και τραπεζικές κινήσεις λογαριασμών.

Όπως όλα δείχνουν, ο χρόνος έχει αρχίσει να γίνεται εχθρός για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Noor1, από τη στιγμή που η εισαγγελική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη μπαίνει σε πολύ κρίσιμο στάδιο.

Και η έρευνα μπορεί να συνεχιστεί ανεμπόδιστα, καθώς έπεσε στο κενό ακόμη μια προσπάθεια να… πάει στην άκρη η εισαγγελική λειτουργός που την έχει αναλάβει και εμφανίζεται αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος. Συγκεκριμένα, και η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης που είχε κατατεθεί σε βάρος της κ. Ειρήνης Τζίβα -από τον ισοβίτη Ευθύμη Γιαννουσάκη- απορρίφθηκε σήμερα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Το Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση και εξουσιοδότησε επί της ουσίας την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά να προχωρήσει την έρευνα της, η οποία αφορά σειρά πιθανών κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Κι αυτή η εξέλιξη έρχεται σε ένα σημαντικό χρονικό σημείο, καθώς η κ. Τζίβα βρίσκεται αν αναμονή απαντήσεων στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει υποβάλλει στο πλαίσιο της διερεύνησης κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποκαλυφθεί ο ρόλος όλων όσων συμμετείχαν σε αυτή.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι η εισαγγελική λειτουργός έχει τοποθετηθεί στην Καλαμάτα και θα αποχωρήσει από τη θέση της μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, υπάρχει η εκτίμηση ότι θα εντείνει τις προσπάθειές της για να προχωρήσει. Την ίδια στιγμή νομική κύκλοι εκτιμούν ότι αυτό το νόημα, δηλαδή, της προσπάθειας να παιχτούν… καθυστερήσεις, είχαν και τα αιτήματα εξαίρεσης που κατατέθηκαν εναντίον της.

Ωστόσο ο στόχος… δεν επετεύχθη και η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης που συγκλόνισε την Ελλάδα σε βάθος έχει μπει ίσως στην κρισιμότερη φάση της και βρισκόμαστε προ σημαντικών αποκαλύψεων…

Πηγή: sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 Η συμφιλίωση της Αριάδνης με τη Βασιλική κάνει...