Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-0

Ο Πανιώνιος έκανε το 2/2 νικώντας τον Απόλλωνα με 2-0. Χατζισαφί και Λάμπρου οι σκόρερ. Ξανά το μηδέν στην άμυνα οι «κυανέρυθροι».

Στην πρεμιέρα κόντρα στην Κέρκυρα ήταν περισσότερο «κυνικός», όταν και κέρδισε με 1-0. Σήμερα κόντρα στον Απόλλωνα ο Πανιώνιος έπαιξε και ωραία μπάλα και το τελικό 2-0 που επικράτησε της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» μπορεί και να τον αδικεί ως έναν βαθμό. Ομως η ουσία είναι πως οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν με το απόλυτο (2χ2) και χωρίς ακόμη να δεχθούν γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με την ενδεκάδα της πρεμιέρας και σε διάταξη 4-2-3-1. Είχε τον Κότνικ κάτω από τα γκολπόστ, τον Βλάχο δεξί μπακ, τους Μπανανά, Γκιοατά στα στόπερ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τους Κόρμπο, Σαββίδη στον άξονα, τους Λάμπρου, Μασούρα στα άκρα, τον Μασούντ οργανωτή και τον Ντουρμισάι στη κορυφή της επίθεσης.

Ο Ακης Μάντζιος παρέταξε τον Απόλλωνα με ανάλογη διάταξη και είχε τον Τσόβιτς στο τέρμα, τους Μπαρτολίνι, Παπάζογλου στα στόπερ, τον Κοντοέ στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Κούρο στο αριστερό, τους Κονέ, Χουάρες στον άξονα (ο Αργεντινός έκανε το ντεμπούτο του), τον Ανιέτε «οργανωτή», τους Μπαμπιάρζ, Μάατσεν στα άκρα και τον Καστιγέχος στη κορυφή της επίθεσης.

Τα πρώτα 25 λεπτά ανήκαν ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους. Σε αυτό το διάστημα είχαν ένα δοκάρι με τον Μασούντ, μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Ντουρμισάι και έλεγχαν το παιχνίδι. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν σχηματισμό και «γύρισαν» σε 4-3-3 ή 4-1-4-1 (οι ακραίοι έπαιζαν περίπου στην ίδια ευθεία με τους εσωτερικούς χαφ), κάτι που βελτίωσε την εικόνα τους. Αρχισαν και εκείνοι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ (είχαν δύο καλές στιγμές με τον Καστιγιέχος), όμως οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ στο 39′ με τον Χατζισαφί.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να δείχνει πιο «ορεξάτος», αλλά χωρίς να απειλεί ουσιαστικά. Αντίθετα οι «κυανέρυθροι» επιθετικά λειτουργούσαν καλύτερα και στο 56′ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Λάμπρου. Ουσιαστικά το ματς τελείωσε κάπου εκεί και πλέον τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρότι έπαιξε πιο επιθετικά μετά την είσοδο του Μενδρινού (ο Χουάρες γύρισε στα στόπερ και ο Παπάζογλου μπακ), δεν απείλησε ουσιαστικά ξέχωρα από την τελευταία φάση του αγώνα (δοκάρι ο Ελμπάζ, καλό σουτ του Αλμπάνη), σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν 2-3 καλές στιγμές ώστε να πετύχουν και άλλο γκολ.

MVP: Ο Λάμπρου. Σημείωσε το δεύτερο γκολ και συνδυάστηκε ωραία με τον Χατζισαφί στο πρώτο. Ο νεαρός «πάτησε» πολλές φορές στη περιοχή του Απόλλωνα και ήταν μία διαρκής απειλή για τους φιλοξενούμενους.

Στο ύψος του: Ο Χατζισαφί. Ο Ιρανός στη φάση του γκολ που πέτυχε έκανε ωραία κούρσα και καλό τελείωμα. Αυτόματα ξεχωρίζει ένα «κλικ» από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, οι οποίοι ήταν επίσης πολύ καλοί.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μάατσεν δεν βοήθησε δημιουργικά, «έχασε» τον Χατζισαφί στη φάση του πρώτου γκολ και ήταν αρνητικός. Ομως ο Απόλλωνας όπως και στην πρεμιέρα έτσι και σήμερα είχε «θέμα» στον άξονα, λόγω του ότι ο Κονέ δεν φαίνεται να «πατάει» καλά. Και από έναν παίκτη της αξίας του, όλοι στην Ριζούπολη είναι λογικό να περιμένουν πολλά περισσότερα.

Η γκάφα: Ο Μπανανά είναι ένας πολύ καλός στόπερ, αλλά όπως και στην Κέρκυρα έτσι και σήμερα υπέπεσε σε ένα λάθος που τελικά δεν στοίχισε στους «κυανέρυθρους». Στο 35′ έκανε «τσαφ», η μπάλα στρώθηκε στον Καστιγιέχος, αλλά ο Βλάχος έκανε σωτήρια την προβολή στο σουτ του Αργεντινού μέσα από τη περιοχή.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Τσαμούρης και οι βοηθοί του πέρασαν απαρατήρητοι. Τους βοήθησε και το ματς που δεν έβγαλε κάποια «δύσκολη» φάση, ενώ και εκείνοι είχαν σωστές τοποθετήσεις.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Από το πρώτο λεπτό είχε τον έλεγχο του ματς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (62′ Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας (87′ Σαραμαντάς), Λάμπρου, Ντουρμισάι (80′ Γεσίλ).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Τσόβιτς, Κοντοές, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι, Κούρος (70′ Μενδρινός), Χουάρες, Μπαμπιάρζ (87′ Ελμπάζ), Κονέ, Μάατσεν (46′ Αλμπάνης), Ανιέτε, Καστιγέχος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 54-55

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 54-55 Επεισόδιο 54 Η απόφαση του Δημήτρη να μην υπογράψει...