Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1 Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις

Οι δύο αλλαγές έκριναν το παιχνίδι
.Γκολ με το καλημέρα ο Τσάβες στη μοναδική πράσινη ευκαιρία, γκολ και για Κοροβέση στο ντεμπούτο.

Ο «Κομαντάντε» Αντρές Τσάβες «χτύπησε» με το καλησπέρα (σκοράροντας μετά από εννιά λεπτά συμμετοχής), αλλά ο Παναθηναϊκός κλότσησε την ευκαιρία να «σβήσει» την τιμωρία των -2 βαθμών από την περυσινή σεζόν, δεχόμενος το γκολ της ισοφάρισης επτά λεπτά αργότερα και μένοντας στο 1-1 με τον άριστα διαβασμένο Πλατανιά.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε σαφώς κουρασμένος σε σχέση με τα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια του και «έπεσε» στην καλά οργανωμένη παγίδα του Γιώργου Παράσχου που παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ήταν κακός, έμεινε στο -1, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς αλλά και τον Ροντρίγκο Μολέδο που αποχώρησε σοβαρά τραυματισμένος στο χέρι!

Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και με περίσσια αποφασιστικότητα πίεσε τον Παναθηναϊκό στο αμυντικό του τρίτο και δυσκόλεψε σημαντικά το χτίσιμο του παιχνιδιού του από την άμυνα στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Η πρώτη καλή στιγμή μάλιστα ανήκε στους γηπεδούχους, όταν του σουτ του Αγγελόπουλου στο 4’ κόντραρε στον Μολέδο και κατέληξε κόρνερ.
Ο Παναθηναϊκός απέκτησε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή μετά το 15’ αν και στο 7’ έφτασε απειλητικά προς την περιοχή του Ομπερχάουζερ με τον Κολοβέτσιο να δίνει στον Λουντ που γύρισε στον Μολίνς αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ.
Στο 13’ ο Λουντ εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Πλιάτσικας πρόλαβε τον Μολέδο στο δεύτερο δοκάρι και παραχώρησε κόρνερ, ενώ στο 19’ ο Καμπέσας βρήκε τον Μολίνς που δεν πρόλαβε σε πρώτο χρόνο και από πλάγια αριστερά γύρισε στον Λουντ που σούταρε πάνω απ’ τα δοκάρια του Πλατανιά.
Στο 29’ ο Ζέκα με μακρινή μπαλιά είδε τον Καμπέσας ο οποίος ανατράπηκε από τον Ντικαμονά έξω από την περιοχή, αλλά ο Παπαπέτρου δεν υπέδειξε την παράβαση ούτε φυσικά έδειξε κάρτα στον αμυντικό του Πλατανιά.
Στο 40’ οι Κρητικοί απείλησαν για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο με τον Ντεβέσα να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Βλαχοδήμο να αποκρούσει στη δεξιά του γωνία.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε μετά από ένα διαγώνιο σουτ του Λουντ που πέρασε δίπλα απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι στο 45’, με τις δύο ομάδες να φεύγουν για τα αποδυτήρια έχοντας ίδιες τελικές (από τρεις η κάθε μία) και τον Παναθηναϊκό με την κατοχή ξεκάθαρα υπέρ του (35-65%).
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μολίνς να υποδεικνύεται λανθασμένα οφ σάιντ από τον βοηθό Καμπούρη στο 49’, ενώ έμπαινε στην περιοχή από πλάγια αριστερά, ενώ στο 55’ ο Πλατανιάς έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Στάθη να σεντράρει από δεξιά, τον Ντεβέσα να πιάνει κεφαλιά-ψαράκι και τον Βλαχοδήμο να αποκρούει σωτήρια.
Στο 59’ ο Ενσικουλού υποδείχθηκε λανθασμένα οφ σάιντ από τον δεύτερο βοηθό Φωτόπουλο ενώ στο 62’ ο Παπαπέτρου χαρίστηκε τη δεύτερη κίτρινη στον Μπούτνικ για πάτημα πάνω στον Μολέδο και στο 70’ το φάουλ του Ντεβέσα απέκρουσε ο Βλαχοδήμος.
Στο 72’ ωστόσο ο Λουτσιάνο με έξοχη πάσα βρήκε τον Τσάβες, που είχε περάσει στο ματς εννέα λεπτά νωρίτερα, που με άπιαστο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1) στην παρθενική του συμμετοχή με την πράσινη φανέλα!
Ο Πλατανιάς όμως ισοφάρισε άμεσα στο 79’ με τον Ενσικουλού να βγάζει σέντρα από αριστερά και τον Κοροβέση, που είχε περάσει στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα (!), να ισοφαρίζει (1-1).
Στο 84’ ο Γκρζέλτσακ έβγαλε σέντρα από αριστερά ο Ενσικουλού με τον Μολέδο «γκρέμισαν» τον Βλαχοδήμο και ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ πριν ο Κοροβέσης σκοράρει σε κενή εστία.
Στη φάση αυτή αποχώρησε τραυματίας ο Μολέδο και οι «πράσινοι» αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με δέκα παίκτες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Ομπερχάουζερ, Πλιάτσικας (76’ Κοροβέσης), Καρυπίδης, Ντικαμονά, Στάθης, Κρος (92’ Πατράλης), Αγγελόπουλος, Σκαρνταβέλι, Ενσικουλού, Ντεβέσα, Μπούτνικ (68’ Γκρζέλτσακ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Καμπέσας, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (64’ Χατζηγιοβάνης), Λουτσιάνο (74’ Δώνης), Μολίνς (63’ Τσάβες).
Διαιτητής: Αν. Παπαπέτρου (Αθηνών).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 Η εξαφάνιση του Νικήτα έχει αναστατώσει όλο το χωριό καθώς όλοι τον αναζητούν απεγνωσμένα. Τελικά,...