Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ 3-1 ΠΑΟΚτσήδικη ανατροπή και ετοιμάζεται για ομίλους

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Έστερσουντς, επικρατώντας με 3-1 παρότι βρέθηκε από το… πουθενά πίσω στο σκορ.

O «Δικέφαλος» θέλησε να εκμεταλλευτεί την ωραία ατμόσφαιρα της Τούμπας, πιέζοντας από νωρίς προκειμένου να προηγηθεί στο σκορ.

Στο 4’ μετά από κούρσα του Μάτος και σέντρα του Βραζιλιάνου, ο Πρίγιοβιτς με μακρινή προβολή απειλεί για πρώτη φορά, ενώ από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ στη συνέχεια η κεφαλιά του Σάκχοφ πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο 9’ η Έστερσουντς μπήκε απειλητικά στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Σέμα να βγάζει από αριστερά επικίνδυνη συρτή σέντρα, την οποία απομάκρυναν οι αμυντικοί του «Δικεφάλου».

Με τον «Δικέφαλο» να κυριαρχεί, ψάχνοντας τη μεγάλη φάση, η Έστερσουντς βρήκε τρόπο να προηγηθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νούρι στο 21’.

Ρέι και Λέοβατς δε συνεννοήθηκαν και ο Αργεντινός φαίνεται ότι ανέτρεψε τον Άιες, δίνοντας από το πουθενά πλεονέκτημα στους Σουηδούς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συνέλθει από το… κρύο γκολ που δέχτηκε, με τον Μπίσεσβαρ να δοκιμάζει στο 28’ ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντς.

Ο Ολλανδός με έξυπνη κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή των Σουηδών και αριστερά, προσπάθησε να «σερβίρει» στον Μάτος, ωστόσο ο Βραζιλιάνος έβαλε την προβολή προσπαθώντας περισσότερο να βρει με σέντρα τον Πρίγιοβιτς και λιγότερο να σκοράρει.

Στο 38’, ωστόσο, ο Μάτος εκμεταλλεύτηκε μία φοβερή σέντρα ακριβείας του Τσίμιροτ από τα αριστερά και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Κεϊτά, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με το σκορ να αδικεί τον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Έστερσουντς μπήκε με αυτοπεποίθηση, ψάχνοντας με το σουτ του Ουίντγκρεντ που κόντραρε στα σώματα ένα δεύτερο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός στο 64’, όταν το σουτ του Μπίσεσβαρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα μετά από φοβερή ενέργεια και σέντρα του Κάμπος η γυριστή κεφαλιά του Πρίγιοβιτς πέρασε μόλις άουτ.

Στο 72’ ο Πέλκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ παραλίγο να σκοράρει, αλλά ο Κεϊτά και ο δοκάρι του στέρησαν το γκολ.

Δύο λεπτά αργότερα η Έστερσουντς απείλησε με σουτ του Νούρι που κόντραρε σε μία φάση καρμπόν με αυτή του Ουίντγκρεντ, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Πάλι ο φοβερός Κάμπος έβγαλε σέντρα ακριβείας μετά από ατομική ενέργεια, με τον «killer» Πρίγιοβιτς να μη συγχωρεί αυτή τη φορά και να σκοράρει με κεφαλιά.

Στο 87’ ήταν η σειρά του νεοεισελθόντα Ενρίκε να κερδίσει μία λάθος μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντς, να αποφύγει τον πρώτο αντίπαλο του σηκώνοντας την μπάλα, προσπαθώντας να κρεμάσει με κεφαλιά τον Κεϊτά, κερδίζοντας πέναλτι μετά την μπουνιά που δέχτηκε από τον τελευταίο.

Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε από τα 11 βήματα και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μία καθαρή νίκη με μία φοβερή ανατροπή.

Πιθανότατα εκτός από τη σημαντική επικράτηση του «Δικεφάλου», η οποία του δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης, ακόμα πιο κομβική είναι η πολύ καλή εμφάνιση του, η οποία δείχνει ότι μπορεί να κάνει άμεσα ένα restart στη χρονιά.

Έστερσουντς: Κεϊτά, Μουκίμπι, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Άιες, Σέμα, Βίντγκρεν, Μπατσίρου, Νούρι, Μενσά και Γκόντος.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μακ και Πρίγιοβιτς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΓΚΟΛ: 38′ Μάτος, 77′, 88′ Πρίγιοβιτς – 22′ Νούρι (πεν.)

Ασίστ: 38′ Τσίμιροτ, 77′ Κάμπος-

Δοκάρι: 72′ Πέλκας-

Διαιτητής: Μπας Νιχάους (Ολλανδία).

Βοηθοί: Χουμπέρτους Βαν ντε Βεν και Ντάβι Γκοόσενς (Ολλανδία).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ