Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ 4-1 Χαλαρά με τους αναπληρωματικούς την υποτονική ΑΕΛ

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς στο τελευταίο τέταρτο και ξεκίνησε την πρεμιέρα νικώντας 4-1 την ΑΕΛ. Δύο γκολ ο Φορτούνης, καλό ματς από Ανσαριφάρντ και Πάρντο στο δεύτερο ημίχρονο.

Ηταν μερικά 24ωρα πριν το ματς των 30 εκατομμυρίων ευρώ με την Ριέκα. Ηταν και πρεμιέρα. Ηταν και «κεκλεισμένων των θυρών». Σε όλα αυτά προσθέστε και τις πολλές αλλαγές του Χάσι. Πως θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να βρει ρυθμό και να πιάσει καλή απόδοση επιπέδου «Ριέκα»; Κι όμως σ’ ένα όχι και τόσο καλό παιχνίδι του Ολυμπιακού τα μάτριξ έγραψαν τέσσερα γκολ και σε αυτά υπήρχε και το αυτογκόλ του Φιγκέιρας. Μπορεί να τα χρειάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» για μερικά δευτερόλεπτα μιας και μετά το 2-1 που έκανε άθελα του ο Πορτογάλος μπακ ήρθε στο 73′ η μεγάλη φάση της ΑΕΛ με τον Ζίζιτς όμως οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι εάν ανεβάσουν ταχύτητα μπορούν να τελειώσουν το ματς.

Και το έκαναν μέσα σε τρία λεπτά όταν το 2-1 έγινε 4-1 με συνοπτικές διαδικασίες. Το τρίγωνο Φορτούνης-Πάρντο-Ανσαριφάρντ «βρέθηκε» στο δεύτερο ημίχρονο και ουσιαστικά ήταν αυτοί που έκαναν την διαφορά. Σπουδαίο ματς και από τον Ανδρούτσο ο οποίος ξεχώρισε και στο κακό πρώτο μέρος του Ολυμπιακού.

ΑΝΕΥΡΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ… ΓΚΟΛ


Οι πολλές αλλαγές του Χάσι αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρχε κόσμος να δώσει λίγο… παλμό «βοήθησαν» στο να δούμε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις και σωστές ενέργειες. Ουσιαστικά η 11αδα του Ολυμπιακού έπαιξε για πρώτη φορά μιας και ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αποφάσισε να προφυλάξει αρκετούς παίκτες ενόψει του αγώνα της Τρίτης με την Ριέκα.

Οι Ανσαριφάρντ, Πάρντο, Σεμπά δεν βρέθηκαν ποτέ στο πρώτο μέρος, οι ενέργειες του Φορτούνη δε του βγήκαν με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί ν’ απειλήσει την καλοστυμένη άμυνα της Λάρισας. Ουσιαστικά η πρώτη σπουδαία φάση του Ολυμπιακού ήρθε στο 31′ μετά την έμπνευση του Ανδρούτσου, αλλά ο Μπόζοβιτς έβγαλε την κεφαλιά του Φορτούνη.

Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα όμως ο Φάρκας υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι μιας και ο αμυντικός της ΑΕΛ έκανε χέρι στη σέντρα του Σεμπά (δεν υπήρχε φάουλ στον Ρέντζα από τον Βραζιλιάνο, και έπρεπε να δει κίτρινη ο Φάρκας). Ο Φορτούνης εκτέλεσε εύστοχα στο 33′ κι άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό σ’ ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο.

ΑΝΕΒΑΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΑΛΛΑ…


Ο Ολυμπιακός όσο πέρναγε η ώρα στο δεύτερο ημίχρονο έβρισκε και περισσότερους χώρους. Η ΑΕΛ προσπαθούσε να βρει μέτρα στο γήπεδο και στο 67′ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να βρουν και δεύτερο γκολ στην κόντρα. Ο Φορτούνης άνοιξε την μπάλα στον Πάρντο και ο Κολομβιανός ο οποίος εμφανίστηκε άλλος παίκτης στο δεύτερο μέρος έδωσε μισό γκολ στον Ανσαριφάρντ.

Οσοι όμως πίστευαν πως το ματς τελείωσαν μάλλον δεν υπολόγιζαν στο… αυτογκόλ του Φιγκέιρας. Γιατί στο 71′ στην πρώτη καλά οργανωμένη επίθεση της ΑΕΛ ο Λεοζίνιο έβγαλε την σέντρα και ο Πορτογάλος μπακ για να προλάβει τον Κουτσιανικούλη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Μάλιστα στο 73′ η ΑΕΛ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά ο Ζίζιτς που πήδηξε μόνος του στην μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καπίνο.

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ
Κι αφού η ΑΕΛ δεν ισοφάρισε ο Ολυμπιακός αποφάσισε να καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Φιγκέιρας μπορεί να έβαλε αυτογκόλ στο 71′ αλλά έβαλε και γκολ στο 74′ με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή.

Και σα να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΛ το τρίγωνο Πάρντο-Ανσαριφάρντ-Φορτούνης συνεργάστηκε ξανά με τον Καρίμ να κάνει σπουδαίο τακουνάκι και τον Φορτούνη να πλασάρει άψογα για το 4-1 στο 76′.

Κάπου εκεί το ματς τελείωσε και ο Ολυμπιακός πλέον μπαίνει σε ρυθμούς… Champions League.

Mvp: Κώστας Φορτούνης. Θα μπορούσε να είναι και ο Πάρντο. Η και ο Ανσαριφάρντ. Ακόμα και ο Ανδρούτσος. Ομως βάζει το 1-0, ξεκινάει την φάση για το 2-0 και κάνει το 4-1. Γεμάτο (κυρίως) δεύτερο ημίχρονο του Ελληνα μέσου.


Aδύναμος κρίκος: Φάρκας. Δεν ήταν κακός, αλλά η ανόητη ενέργειά του στο πρώτο ημίχρονο έδωσε πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό για το 1-0.

Στο ύψος του: Καρίμ Ανσαριφάρντ. Αν και είναι τρίτη επιλογή του Χάσι έπαιξε βασικός έκανε ένα γκολ, έβγαλε με πάσα τακουνάκι ασίστ στον Φορτούνη και στάθηκε στο ύψος του.

Η γκάφα: Δίχως αμφιβολία το χέρι του Φάρκας στο 32′. Ανόητη ενέργεια σ’ ένα σημείο που ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε ότι μπορεί να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΛ.

Το στραγάλι: Στο πρώτο ημίχρονο ο Καραντώνης είχε πρόβλημα στον πειθαρχικό έλεγχο (έπρεπε να δώσει και κάρτα στον Φάρκας). Συνολικά καλή η διαιτησία του.

Το ταμείο του gazzetta.gr:
Ο Ολυμπιακός είχε πολλές αλλαγές, έχει ματς στην Κροατία που κοστίζει 30 εκατ. ευρώ και όμως κατάφερε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τεσσάρα και χωρίς να έχει κόσμο στο πλευρό του. Καλή ανασταλτικά η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να είχε βάλει πιο δύσκολα στους «ερυθρόλευκους».

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (77′ Νικολάου), Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Πάρντο, Φορτούνης (81′ Μάρτινς), Σεμπά (71′ Σιώπης), Ανσαριφάρντ
ΑΕΛ (Αντρε Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Αντονι, Ανδρεόπουλος (68′ Αναστασόπουλος), Ντέλετις, Λεοζίνιο, Κουτσιανικούλης (79′ Ναζλίδης), Περόνε (79′ Κριζμάν)

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ασπρόπυργος: Εντοπίστηκε νεκρός Ρομά μετά από συμπλοκή

Ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του ενώ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ρομά σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας με έναν...