Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΚΕΡΚΥΡΑ 3-1 Χαλαρή επικράτηση παρά τη νέα γκάφα Σάχοφ

Ο ΠΑΟΚ βρήκε την καλή εμφάνιση που χρειαζόταν και με όμορφο ποδόσφαιρο πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με 3-1 επί της Κέρκυρας χάνοντας ευκαιρίες για διπλάσιο σκορ!

Στην άδεια Τούμπα, ελέω της τιμωρίας των επτά αγωνιστικών που “κουβαλά” μαζί του από πέρυσι ο ΠΑΟΚ, υποδέχθηκε την Κέρκυρα σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, εξαιτίας και του αποκλεισμού του Δικεφάλου από την Εστερσουντ, που δημιούργησε τριγμούς και εντάσεις στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

O Ραζβάν Λουτσέσκου, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την κόπωση αρκετών παικτών του προχώρησε σε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα δίνοντας φανέλα βασικών στους Μαλεζά, Λεβέκ που έκανε και το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, Πέλκα, Κάτσε, ενώ διατήρησε στο αρχικό σχήμα τον Λημνιό.

ΠΑΟΚ VS Γιαννακόπουλος

Από την άλλη η Κέρκυρα που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με υπηρεσιακό τεχνικός (σ.σ. ήταν στο γήπεδο ο Αλέκος Βοσνιάδης), παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με τον τερματοφύλακα της Νίκο Γιαννακόπουλο να είναι ο πρωταγωνιστής, καθώς σε πολλά σημεία – κυρίως – του πρώτου ημιχρόνου η αναμέτρηση έμοιαζε να είναι μεταξύ ΠΑΟΚ και του Ελληνα πορτιέρε.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε… ορμητικά στο παιχνίδι και στο 9′ έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία με τους Πέλκα και Λημνιό να συνεργάζονται και το πλασέ του Ελληνα μεσοεπιθετικού να διώχνει σε κόρνερ ο Γιαννακόπουλος. H ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στη συνέχεια , δημιουργώντας μέχρι και το 25′ αρκετές φάσεις με πιο χαρακτηριστική αυτή του Λεβέκ στο 23′ όταν με διαγώνιο σουτ σημάδεψε το δοκάρι της εστίας της Κέρκυρας, ενώ τόσο η κεφαλιά του Πρίγιοβιτς (24′), όσο και το φάουλ του Πέλκα (39′) είχαν την ίδια κατάληξη με τον Γιαννακόπουλο να είναι εκεί για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του.

Τελευταία φορά που ο Ελληνας πορτιέρε βγήκε κερδισμένος στη μονομαχία του με τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ ήταν στο 40′ όταν έπειτα από την κεφαλιά πάσα του Πρίγιοβιτς στον Σάκχοφ, είπε νέο “όχι” στον Ουκρανό. Στην ίδια φάση όμως και μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα, ο Σέρβος επιθετικός νίκησε τους πάντες στον “αέρα” και έκανε το 1-0 προς ανακούφιση όλων.

Διπλό λάθος, ανατροπή και ισοφάριση

Με το παιχνίδι να θέλει μόλις τρία λεπτά για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Κέρκυρα στην μοναδική φορά που επιχείρησε να “πατήσει” περιοχή, κέρδισε πέναλτι, καθώς Λεβέκ και Σάκχοφ, έκαναν διπλό λάθος, ο Νούνιες κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε και εύστοχα και έκανε το 1-1 με τον ΠΑΟΚ να μην κάνει ούτε σέντρα!

Eδιωξε το άγχος ο Πέλκας, “καθάρισε” ο Μακ

Η… ψυχρολουσία της ισοφάρισης ήταν πρόσκαιρη, καθώς ο ΠΑΟΚ, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και πάλι με κεκτημένη ταχύτητα, με τον Κάτσε στο 48′ να μην μπορεί ούτε κι αυτός να νικήσει τον Γιαννακόπουλο, με το σουτ του Αλβανού μέσου να καταλήγει στον Παπαδόπουλο που μπλόκαρε με διπλή απόκρουση την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ που επέμενε για το 2-1, κατάφερε να βρει τον τρόπο και να σκοράρει με τον Δημήτρη Πέλκα να ανοίγει λογαριασμό στη φετινή χρονιά, καθώς με προβολή στο 54′ αξιοποίησε την ασίστ του Μάτος και έδιωξε εκ νέου το άγχος από την ομάδα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μακ, κατάφερε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να σκοράρει, κάνοντας το 3-1 “καθαρίζοντας” ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για την ομάδα του, κάνοντας τα πράγματα σαφώς πιο εύκολα για την ομάδα του.

Το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ άλλαξε το ρυθμό του αγώνα με τους γηπεδούχους να κατεβάζουν στροφές και την Κέρκυρα που γενικώς δεν απείλησε καθόλου, να έχει δύο καλές στιγμές με την κεφαλιά του Μπάουμαν να περνάει άουτ (77′) και το σουτ του Γκομές (85′) να μπλοκάρει ο Ρέι. O ΠΑΟΚ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε κι άλλο γκολ με τον Κουλούρη το οποίο σωστά όμως ακυρώθηκε, καθώς ο νεαρός επιθετικός ήταν εκτεθημένος από την άμυνα των “Φαιάκων” με το 3-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λεβέκ (65′ Πούγγουρας), Κάτσε, Σάκχοφ, Κάμπος, Πέλκας, Λημνιός (58′ Μακ), Πρίγιοβιτς (78′ Κουλούρης).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Κώστας Χριστοφοράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Γκόμεζ, Κόντος (62′ Μπάουμαν), Ντιόγκο, Σιόντης, Νούνιες (52′ Επστάιν), Ντουάλα, Ζορμπάς (75′ Μεληκιώτης).

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μέχρι και το πρώτο μέρος σαφώς ο τίτλος του πολυτιμότερου πήγαινε στον Νίκο Γιαννακόπουλο που με τις επεμβάσεις του κρατούσε “ζωντανή” την ομάδα του στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά ο Λέο Μάτος, μαζί με τοους Κάτσε και Πέλκα ήταν εκ των διακριθέντων του ΠΑΟΚ και ήταν καθοριστικοί στην εξέλιξη και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε κακή ημέρα βρέθηκε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Κέρκυρας. Βενέτης και Ιωάννου, έκαναν πολλά λάθη, είχε αποστάσεις μεταξύ τους κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού στην Ευρώπη, κέρδισε την Κέρκυρα, παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, πέτυχε αρκετά γκολ, κάτι που θα τον βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά και έφτασε με… άνεση στην πρώτη του νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο… ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Εξαιρετική η διαιτησία του Tζοβάρα. Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι υπέρ της Κέρκυρας, σωστός σε όλες του τις αποφάσεις.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Πιστός στο 4-2-3-1 ο Ραζβάν Λουτσέσκου, προχώρησε σε πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ. Μαλεζάς, Κάτσε, Πέλκας, Λημνιός και Λεβέκ βρέθηκαν στην ενδεκάδα, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μην αλλάζει προσανατολισμό στο παιχνίδι της ομάδας του μέχρι και το φινάλε.

Στην αντίπερα όχθη ο Κώστας Χριστοφοράκης, επέλεξε κι αυτός σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Ντουάλα να είναι στην κορυφή της επίθεση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ