Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ 0-0 Κακός ΠΑΟΚ, λάθη Λουτσέσκου, γλίτωσε τα χειρότερα

Ένας προβληματικός ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό και απέφυγε την ήττα χάρη σε δύο σωτήριες επεμβάσεις του Ροντρίγκο Ρέι στην επανάληψη – Με τους προπονητές στην… εξέδρα οι δύο ομάδες!

Στη σκιά της τραγικής είδησης του άδικου χαμού νεαρού οπαδού του ΠΑΟΚ Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ, έκαναν τη δική τους πρεμιέρα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League “Σουρωτή”, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να εκπλήσσει με τις επιλογές του στην αρχική ενδεκάδα, καθώς ξεκίνησε βασικούς τους Δημήτρη Λημνιό και Εργκους Κάτσε, δύο παίκτες που μέχρι πρότινος δεν ήταν στα πλάνα του προηγούμενου προπονητή.

Από την άλλη ο Ζοζέ Ανιγκό που έκανε το δικό του ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα, “φόρτωσε” άμυνα και μεσαία γραμμή, παρατάσσοντας την ομάδα του με σύστημα 5-4-1, έχοντας έξι νέα πρόσωπα στη βασική του ενδεκάδα.

“Εκρηκτικός” Λεβαδειακός στο πρώτο δεκάλεπτο…

Οι Βοιωτοί ξεκίνησαν φουριόζοι το παιχνίδι και μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο, δημιούργησαν δύο αξιόλογες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με τον ΠΑΟΚ σε εκείνο το σημείο του αγώνα να είναι νωχελικός, κάνοντας εύκολα λάθη. Στο 7′ ο Βαρέλα δεν υπολόγισε σωστά την μπάλα, ο Γιουσούφ με την ταχύτητά του πήρε την μπάλα, “πάτησε” περιοχή, όμως το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ρέι.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Νιάσε έχασε την ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, καθώς έπειτα από την κεφαλιά πάσα του Τριποτσέρη, η δική του κεφαλιά, αν και από πλεονεκτική θέση από το ύψος της μικρής περιοχής, σημάδεψε ψηλά και αστόχησε.

Από το 12′ και έπειτα, ο ΠΑΟΚ, έφερε ισορροπία στο παιχνίδι, είχε την κατοχή, δεν μπόρεσε όμως όσο και αν προσπάθησε να βρει τρόπο να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, που ήταν καλά και μαζικά οργανωμένη. Ο Δικέφαλος του Βορρά απείλησε κυρίως με τα μακρινά σουτ από τους Βαρέλα (23′) και Λημνιό (28′) ενώ στο επόμενο λεπτό διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Τριποτσέρη στον Πρίγιοβιτς.

Ενταση, “γαλλικά” και αποβολές για Ανιγκό και Λουτσέσκου…

Σε εκείνο το σημείο οι διαμαρτυρίες του Λουτσέσκου δεν άρεσαν στον Ανιγκό που αντέδρασε, με αποτέλεσμα οι δυο τους να ανταλλάξουν “γαλλικά” με τον Σταύρο Μάνταλο να τους αποβάλει σε μία ομολογουμένως περίεργη απόφαση, με τους δυο τους να παρακολουθούν τη συνέχεια του αγώνα από την κερκίδα.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη του στιγμή με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Βαρέλα να περνάει άουτ.

Ζαραδούκας και Ρέι κράτησαν το “μηδέν”

Με ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ενρίκε στο 48′ να βλέπει τον Ζαραδούκα να σώζει στην γραμμή το πλασέ του, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε και το κακό διώξιμο της μπάλας από τον Αντιλέχου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Λεβαδειακός, με τον Γιουσούφ έχασε την καλύτερή του ευκαιρία, με τον Γιουσούφ να πλασάρει υπέροχα, όμως ο Ρέι έδειξε τα… ρεφλέξ του και με τα ακροδάχτυλα έσωσε την εστία του με την μπάλα να χτυπάει και στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Υπεροχή (ΠΑΟΚ) μεν, αλλά…

Παρά την ευκαιρία των γηπεδούχων ο ΠΑΟΚ που “πατούσε” πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβαζε στροφές και προσπαθούσε να μεταφέρει το παιχνίδι του στην περιοχή του Επασί, με τους Ενρίκε και Μακ να δημιουργούν πολλά προβλήματα από τις δύο πτέρυγες. Στο 62′ ο ΠΑΟΚ είχε μία ακόμα καλή στιγμή με τον Λημνιό με κάθετη πάσα να βρίσκει εντός της περιοχής τον Λέοβατς με το πλασέ του Κροάτη να περνάει άουτ. Στο 66΄ο Ενρίκε απείλησε και πάλι με κεφαλιά, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ. Ο Λουτσέσκου στο αμέσως επόμενο λεπτό έκλεισε τις αλλαγές του, από νωρίς θέλοντας να δει την ομάδα του να βρίσκει ρυθμό.

Στο 77′ ο Κάμπος πήγε να τα κάνει όλα μόνος του, όμως το πλασέ του Αγκολέζου βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τον ΠΑΟΚ να σπαταλά μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Με το παιχνίδι να μπαίνει στην τελική του ευθεία, ο ΠΑΟΚ, χωρίς να έχει καθαρό μυαλό, προσπάθησε κυρίως με ατομικές ενέργειες των παικτών του να πετύχει κάτι δίχως όμως να βρει αποτέλεσμα, με τον Δικέφαλο, να “πετάει” με το… καλημέρα στο πρωτάθλημα δύο βαθμούς, στη Λιβαδειά, με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων να πάρουν τη νίκη με τον Ρέι να λέει “όχι” στον Γιακουμάκη.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τριποτσέρης, Μητρόπουλος, Ζαραδούκας, Μεντί, Αντιλέχου, Νιασέ, Μπραντάο (82′ Σίλβα), Γιακουμάκης, Γιουσούφ (87′ Καψάσκης), Γιακουμάκης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάτσε (57′ Σάκχοφ), Λημνιός (62′ Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (66′ Κάμπος), Μακ, Πρίγιοβιτς.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Σε ένα γενικώς κακό παιχνίδι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ροντρίγκο Ρέι ήταν αυτός που με τις δύο επεμβάσεις του στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να γίνει ο καθοριστικός παίκτης για την ομάδα του.

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τα δύο μπακ του ΠΑΟΚ, Κρέσπο και Λέοβατς ήταν πολύ κακοί σε απόδοση, μη μπορώντας να βοηθήσουν καθόλου επιθετικά την ομάδα τους. Επίσης, σε κακό βράδυ βρέθηκαν και οι Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ που ήρθαν από τον πάγκο δίχως όμως να καταφέρουν να αλλάξουν το παραμικρό στη ροή του αγώνα. Επίσης, κακό παιχνίδι και από τον Πρίγιοβιτς.

Ο… ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Εξαιρετική η διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου, παρά την υπεβολική του απόφαση να αποβάλλει τους Ανιγκό και Λουτσέσκου. Ο ρέφερι από τον σύνδεσμο της Καβάλας, ήταν δίπλα σε όλες τις φάσεις, πήρε σωστές αποφάσεις.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Με σύστημα 3-4-3 που σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπονταν σε 5-4-1 παρέταξε την ομάδα του ο Ζοζέ Ανιγκό, με τον ανανεωμένο Λεβαδειακό να έχει έξι νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του και τον Μπραντάο στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-4-1-1 με τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης, ενώ οι δικές του εκπλήξεις άκουγαν στα ονόματα των Κάτσε και Λημνιού.

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ