Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0

Ο Αλμέιδα άνοιξε το σκορ στο 14′ και στο 28′ αποβλήθηκε, όμως η ΑΕΚ διαχειρίστηκε ξανά σωστά το αριθμητικό μειονέκτημα και νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό, ο οποίος έμεινε επίσης με δέκα παίκτες στο 48′.

Τη νίκη ήθελε η ΑΕΚ, τη νίκη πήρε. Με αρκετές απουσίες και με τον σκόρερ Αλμέιδα να την αφήνει με 10 από νωρίς, η Ενωση τελικά επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού, ο οποίος επίσης έμεινε με 10 νωρίς στο δεύτερο μέρος. Ακυρώθηκε αρχικά αλλά μέτρησε τελικά το κανονικό γκολ του Γιόχανσον για το 2-0, με τον Σουηδό να είναι εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ ήθελε να πάρει από νωρίς την κατοχή και να κάνει παιχνίδι αλλά η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν πετύχαινε ακριβώς αυτό που ήθελε. Δεν χρειάστηκε, όμως, κιόλας για να προηγηθεί, αφού στο 13′ ο Πάουλο έκανε ό,τι μπορούσε για να δοθεί πέναλτι υπέρ της Ενωσης και αποβολή του για το πάτημα στον Τρίστασον. Τελικά δόθηκε μόνο το πρώτο, με τον Αλμέιδα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ανοίγει το σκορ (1-0). Δύο λεπτά μετά ο Μάκης Χάβος έκανε την πρώτη -αναγκαστική- αλλαγή με τον Μαρινάκη αντί του Μύγα και το ματς συνεχίστηκε με τους Αγρινιώτες να ανεβαίνουν.

Οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν καλά μπροστά, προσπαθούσαν να απειλήσουν την ΑΕΚ και στο 25′ έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Ανέστης νίκησε τον Μοράρ στο τετ α τετ. Δύο λεπτά μετά, ο Αλμέιδα -σε ματς που έβαλε γκολ και θα μπορούσε να πάρει τα πάνω του- κατάφερε να αποβληθεί για αυτό το σπρώξιμο στον Χαντάκια αφήνοντας με 10 παίκτες την Ενωση, η οποία χρειάστηκε νέα δυνατή επέμβαση του Ανέστη στο 30′, σε ωραίο σουτ του Ρόσα, για να κρατήσει το προβάδισμα.

Ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερα και έκανε το παιχνίδι του αλλά δεν έκανε κάποια άλλη φάση ως το τέλος του πρώτου μέρους, στη διάρκεια του οποίου ο διαιτητής Τζήλος δεν χάρισε ούτε μία κάρτα…

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ο Μανόλο Χιμένεθ έβγαλε τους Κλωναρίδη-Τρίστασον για να βάλει τους Λιβάια-Πατίτο και στο 48′ αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία αφού ο Πάουλο είδε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μάνταλο και έμεινε με 10 και ο Παναιτωλικός. Η ΑΕΚ προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί άμεσα για να καθαρίσει το ματς αλλά ο αρχηγός της αστόχησε από κοντά μετά το γύρισμα του Πατίτο, με το ματς να παραμένει στο 1-0.

Οσο ήταν εκεί, η Ενωση θα είχε και το άγχος της ζημιάς αλλά τελικά την απέφυγε στο 73′, σε μια περίεργη φάση. Το κανονικό γκολ του Γιόχανσον ακυρώθηκε κακώς για οφσάιντ αλλά τελικά ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του βοηθού και η ΑΕΚ έκανε το 2-0, με το οποίο κλείδωσε το τρίποντο.

Man of the match: Ο Ανέστης. Στο 1-0 έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις και κράτησε μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πάουλο… Αρχικά έκανε το πέναλτι για το 1-0 της Ενωσης και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Στο ύψος του: Ο Μάνταλος ανέβηκε πολύ στο δεύτερο 45λεπτο, πήρε πρωτοβουλίες, είχε μία καλή ευκαιρία και τελικά τελείωσε το ματς για την ΑΕΚ με την ασίστ για το 2-0 του Γιόχανσον.

Η γκάφα: Δεν υπήρχε κανένας λόγος να κάνει αυτό το πέναλτι στον Τρίστασον ο Πάουλο.

Το στραγάλι: Με εξαίρεση το γεγονός ότι έδειξε κίτρινη αντί για κόκκινη στον Πάουλο στη φάση του πέναλτι, ο διαιτητής Τζήλος ήταν σωστός στις άλλες αποφάσεις του. Και σωστά ο βοηθός κατάλαβε το λάθος του στο γκολ του Γιόχανσον και αναίρεσε το οφσάιντ.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ματς θα μπορούσε να στραβώσει για την ΑΕΚ όταν έμεινε με 10 παίκτες αλλά έδειξε ότι δεν συμβιβαζόταν με κάτι λιγότερη από τη νίκη. Οι Κιτρινόμαυροι, με εξαίρεση δύο φάσεις, ήλεγξαν το ματς και πήραν το τρίποντο, στρέφοντας πλέον την προσοχή τους στη ρεβάνς με την Μπριζ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Μάνταλος (80′ Βινίσιους), Τρίστασον (46′ Πατίτο), Κλωναρίδης (46′ Λιβάια), Αλμέιδα.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας (15′ Μαρινάκης), Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρόσα (60′ Μπράβο), Ντίας (69′ Μάζουρεκ), Κλέσιο, Μοράρ.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 110 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 110 Βαθύς ο πόνος στο σπίτι των Μπουραντάδων...