Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΙΕΚΑ 2-1 Προβάδισμα πρόκρισης στις καθυστερήσεις

Ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες, βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως με Οτζίτζα και Ρομαό το γύρισε (2-1) και έδειξε ότι η πρόκριση στους ομίλους δεν χάνεται!

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ Η ΡΙΕΚΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΕ


Εκανε καλύτερο ημίχρονο κι από το δεύτερο στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι. Οπως ακριβώς θα περίμενε ο Χάσι. Καμία ανησυχία στην άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία φάσεων. Οι «ερυθρόλευκοι» λειτούργησαν εξαιρετικά με το 4-2-3-1 του Χάσι με τον Οτζίτζα να έχει πιο ελεύθερο ρόλο και να δημιουργεί από πίσω, έκλεψαν μπάλες και έφτιαξαν πολλές φάσεις. Εννιά για την ακρίβεια.

Ομως όσο ο Ολυμπιακός (και κυρίως ο Μπεν) δεν έβρισκαν δίχτυα τόσο αυξανόταν η αυτοπεποίθηση της Ριέκα και κυρίως του Εμπερ. Αλλωστε ο Βραζιλιάνος των Κροατών ήταν η μοναδική απειλή σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι είχε στο 8′ την πρώτη φάση με τον Μπεν (εξαιρετικός συνδυασμός Οτζίτζα-Καρσελά) και στο 12′ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία. Ο Σεμπά βγήκε μόνος του απέναντι από τον Σλούγκα αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο με αποτέλεσμα να διώξει ο γκολκίπερ των Κροατών.

Ομως ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει. Στο 16′ ήταν πάλι ο Μπεν που έστειλε την μπάλα άουτ (ωραία προσπάθεια και πάσα του Καρσελά ξανά) στο 27′ ξανά ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν βρήκε εστία και στο 30′ έχασε κι αυτός την μεγαλύτερη του ευκαιρία όταν μετά την σέντρα του Καρσελά, έπιασε την κεφαλιά στην μικρή περιοχή, χωρίς δύναμη ωστόσο με αποτέλεσμα να μπλογκάρει ο Σλούγκα. Οι φάσεις του Ολυμπιακού δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Μάριν στο 32′ είδε το σουτ του να το διώχνει ο Σλούγκα, ο Μπεν έχασε κι άλλη κεφαλιά στο 40′ και μετά επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.

Ο Εμπερ στο 42′ με ένα δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Καπίνο και στην πρώτη on target προσπάθεια η Ριέκα μπήκε και μπροστά στο σκορ. Και σα να μην έφτανε αυτό ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να κάνει το 0-2 όταν στο 45′ μπήκε στην περιοχή αλλά ο Καπίνο με το πόδι έδιωξε σε κόρνερ.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
Στο 65′ ο Μπέσνικ Χάσι αποφάσισε να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Φορτούνη. Στο 66′ είχε ήδη αλλάξει το ματς. Ο Ελληνας μέσος έκανε κίνηση στον χώρο και στην πρώτη του επαφή έδωσε μισό γκολ στον Οτζίτζα ο οποίος με απίστευτο τελείωμα έφερε το ματς στα ίσια. Ο Ολυμπιακός αρχικά έφερε το ματς στα ίσια, απέκτησε αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα δεν απειλήθηκε ποτέ από την Ριέκα σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

Και παρά το γεγονός ότι έμενε από ανάσες ο Ολυμπιακός, οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να βρουν κι ένα δεύτερο γκολ. Στο 82′ βρήκαν σύμμαχο τον Ζούτα ο οποίος έκανε χέρι έξω από την περιοχή και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τους Κροάτες.

Το δοκάρι του Ανδρούτσου στο 91′ (μετά από σέντρα του Κούτρη) ίσως να ήταν η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού για να πάρει τη νίκη όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν να παλεύουν. Στο 93′ ο Φορτούνης εξαπέλυσε οβίδα με το απευθείας φάουλ, ο Σλούγκα το έβγαλε, ο Ομάρ γύρισε αμέσως τη μπάλα και ο Ρομαό με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό! Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» στο 95′ είχαν κι άλλη ευκαιρία με τον Μπεν αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί όρθιος (φαίνεται να τον κρατάει και ο αμυντικός της Ριέκα) για να κάνει το 3-1.

Οπως και να ‘χει ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό βράδυ. Ενα βράδυ που μπορεί να τον επαναφέρει στην elite του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

ΜVP: Κώστας Φορτούνης. Γιατί ήταν καθοριστικός. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα βγάζει την ασίστ και στο 92′ αποφασίζει να απειλήσει απευθείας με το φάουλ από το οποίο στη συνέχεια ήρθε το γκολ.
Αδύναμος κρίκος: Μπεν. Εάν ήταν σε καλή μέρα ο επιθετικός του Ολυμπιακού οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο θα είχαν καθαρίσει το ματς αλλά και την πρόκριση.
Στο ύψος του: Οτζίτζα. Σπουδαίο ματς παρά το γεγονός ότι είχε κάνει μόλις μία προπόνηση. Αντεξε για 70 λεπτά και έκανε τα πάντα στο παιχνίδι.
Η γκάφα: Στο 12′ λεπτό ο Σεμπά βγαίνει απέναντι από τον Σλούγκα αλλά κάνει ένα κάκιστο πλασέ.
Το στραγάλι: Ο Γερμανός διαιτητής έβγαλε αρκετές κάρτες. Θα μπροούσε να δώσει δέυτερη κίτρινη στον Μπράνταριτς αλλά τελικά την έδωσε στον Ζούτα.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Εάν κρίνουμε από την εικόνα των δύο ομάδων ο Ολυμπιακός δεν γίνεται ν’ αποκλειστεί από τους Κροάτες. Για 95 λεπτά ήταν καλύτερος και θα μπορούσε το σκορ να είχε ξεφύγει εάν ήταν πιο εύστοχος. Επιπλέον στην ρεβάνς η Ριέκα θα αναγκαστεί να βγει από την άμυνα της… Ο Ολυμπιακός απέχει 90 λεπτά από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Οτζίτζα (79′ Ανδρούτσος), Ζιλέ, Σεμπά (65′ Φορτούνης), Μαρίν (75′ Πάρντο), Καρσελά, Μπεν
ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μαλές, Εμπερ (88′ Μάρτριτς), Γκοργκόν (77′ Στρίνιτς), Μίσιτς, Γκαβράνοβιτς (72′ Γιέλιτς)

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ