Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΜΗΣ 0-2 Έτοιμη η Ελαφρά Ταξιάρχια, προβλημάταν οι πράσινοι

Σην πρόβα τζενεράλε ενόψει των δύο αναμετρήσεων με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για το Γιουρόπα Λιγκ ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε με την εικόνα του και ηττήθηκε με 2-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο. Παράλληλα, υπάρχει αγωνία καθώς κινδυνεύει να χάσει με θλάση τον Ουσμάν Κουλιμπαλί που έγινε αναγκαστική αλλαγή.


Βασικοί Λουτσιάνο και Καμπέσας

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε για πρώτη φορά να συμπεριλάβει στους βασικούς έντεκα τους Μπράιαν Καμπέσας και Λουτσιάνο Νέβες. Πιο συγκεκριμένα, παρέταξε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Χουλτ, Κουτρουμπή, Ευαγγέλου και Κουλιμπαλί. Ως αμυντικά χαφ τους Κουρμπέλη και Νούνο Ρέις, από δεξιά τον Λουντ, από αριστερά τον Καμπέσας και στην επίθεση τους Λουτσιάνο και Μολίνς.

Δυνατό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 2’ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή όταν ο Κουλιμπαλί σέντραρε ωραία από τα δεξιά, ο Μολίνς έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ανάγκασε τον Κόβιτς να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν όσο περνούσε η ώρα να ισορροπήσουν κρατώντας περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία του Βλαχοδήμου. Στο 19’ η μπάλα στρώθηκε μετά από απομάκρυνση των αμυντικών του Απόλλωνα, στον Νούνο Ρέις που σούταρε με δύναμη και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λουτσιάνο έβγαλε πολύ ωραία κάθετη πάσα για τον Καμπέσας που όμως κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Ντάσιο. Η μπάλα έφτασε στον Λουντ που από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόβιτς.

Απείλησε ο Απόλλωνας

Στο 33’ και με τον ρυθμό να έχει πέσει αισθητά, ο Απόλλωνας δημιούργησε και έχασε την καλύτερή του στιγμή μέχρι εκείνο το σημείο στο ματς. Σιατραβάνης και Ανιέτε συνεργάστηκαν όμορφα, με τον πρώτο να μπαίνει στην περιοχή και να βρίσκεται απέναντι στον Βλαχοδήμο όμως να μην καταφέρνει να βρει στόχο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε και νέα ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Μαάχι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή του Παναθηναϊκού όμως δεν τελείωσε τη φάση όπως θα ήθελε.

Με τη συμπλήρωση των 45΄ στο πρώτο μέρος, η Ελαφρά Ταξιαρχία έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία όταν αρχικά ο Μαάχι ανάγκασε τον Βλαχοδήμο σε δύσκολη επέμβαση και στην συνέχεια ο Καστιγέχος καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα του τριφυλλιού να βγει και να μπλοκάρει.

Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και τον Απόλλωνα να είναι η ομάδα που έχει δημιουργήσει τις πιο σημαντικές στιγμές απειλώντας τους γηπεδούχους κυρίως μετά το μισάωρο.

Ξεκίνημα με αλλαγές στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πέντε αλλαγές για τον Μαρίνο Ουζουνίδη που πέρασε τους Χατζηγιοβάνη, Μολέδο, Ζέκα, Πίσπα και Δώνη στις θέσεις των Καμπέσας, Χουλτ, Ευαγγέλου, Κουρμπέλη και Μολίνς.

Οι αλλαγές αυτές έριξαν, όπως είναι λογικό, ακόμα περισσότερο τον ρυθμό της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στα καρέ του Απόλλωνα. Μάλιστα, ο προπονητής του τριφυλλιού στην εξέλιξη του δευτέρου μέρους έκανε και άλλες αλλαγές περνώντας τους Άλτμαν, Εμμανουηλίδη, Μπουζούκη και Κότσαρη αντί των Λουντ, Λουτσιάνο, Κουτρουμπή και Βλαχοδήμου.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε υποψία καλής φάσης και έπρεπε το ρολόι να δείξει το 83’ προκειμένου να υπάρξει κάτι το αξιοσημείωτο όταν ο Άλτμαν εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή, όμως δεν βρήκε στόχο.

Δύο γκολ για τον Απόλλωνα μέσα σε δύο λεπτά!

Με το παιχνίδι να οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και εκεί που όλα έδειχναν πως η λευκή ισοπαλία θα έμενε ως το τέλος, η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Βαφέας έβγαλε ωραία κάθετη στον Αλμπάνη που βρέθηκε απέναντι από τον Κότσαρη και τον πλάσαρε σωστά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Απόλλωνας κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ όταν ο Ελμπάζ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση και έστειλε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο λεπτά στο βάθος της εστίας του νεαρούς τερματοφύλακα του τριφυλλιού. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι και ο Απόλλωνας πήρε τελικώς τη νίκη με σκορ 2-0.

Πλέον, οι πράσινοι μπαίνουν στην τελική ευθεία για το πρώτο ματς κόντρα στους Βάσκους της Αθλέτικ την προσεχή Πέμπτη στη Λεωφόρο, έχοντας πάντως προβληματίσει τους φίλους τους που παρακολούθησαν το φιλικό με την Ελαφρά Ταξιαρχία.

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ