Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το παρασκήνιο της… πρωινής προσευχής αποκάλυψε ο Ν. Κακλαμάνης

Πήγε και… ήρθε η πρωινή προσευχή στο Προεδρικό Διάταγμα με τις αλλαγές στον τομέα της Παιδείας, όπως αυτή των σημαιοφόρων που μονοπώλησε το ενδιαφέρον και προκάλεσε πολιτική θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη στον Realfm, οι αλλαγές που προσπάθησε να προωθήσει η κυβέρνηση «σκόνταψαν» στη… συνταγματικότητα.

“Το κουμπί σε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά, στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας πάνω στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι. Εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει” υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ.

Η σχετική αναφορά στο ισχύον Προεδρικό Διάταγμα: Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Η συμμετοχή των μαθητών άλλου δόγματος στην κοινή προσευχή δεν είναι υποχρεωτική.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 110 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 110 Η Εύα διαβεβαιώνει τον Μαθιό ότι δεν βρίσκεται πίσω από το...