Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πώς ο Κ. Μητσοτάκης θα στριμώξει τον Αλ. Τσίπρα στο «γήπεδο» των επενδύσεων

Το γήπεδο των επενδύσεων είναι ένας χώρος που θα επιχειρήσει να παίξει «μπάλα» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης,απομονώνοντας στη γωνία τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στην οδό Πειραιώς βλέπουν να βγαίνουν αληθινές οι εκτιμήσεις τους, ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα προσπαθούσε να οικειοποιηθεί το συγκεκριμένο πεδίο, όπου ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει μεγάλη προετοιμασία από όταν ανέλαβε τα ηνία της κεντροδεξιάς παράταξης.

Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ: «Θα προσπαθήσουν να θριαμβολογήσουν για την προσέλκυση επενδύσεων που εμείς είχαμε δρομολογήσει» ανέφερε λίγη ώρα πριν ο κ. Τσίπρας επισκεφθεί το εργοστάσιο της Παπαστράτος, εστιάζοντας στην επικείμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

«Ο κ. Τσίπρας, μόνος του σήμερα, αποκάλυψε ότι δεν πίστευε καν ότι υπήρχε επιχειρηματίας να επενδύσει στην Ελλάδα», ήταν το σχόλιο της οδού Πειραιώς με αφορμή το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε μιλώντας στους εργαζόμενους της «Παπαστράτος» αν ο εκπρόσωπος της εταιρείας τον κορόιδευε όταν του μιλούσε για επένδυση στην Ελλάδα. Στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη σχολίαζε πάντως στο newpost.gr, πως ότι και να κάνει ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει.

Μάλιστα, υπενθύμιζε και το νέο δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούλιο βάζουν στο στόχαστρο «τους παραδοσιακούς εχθρούς του κόμματος: Υψηλά αμειβόμενους δικηγόρους και γιατρούς, ακαδημαϊκούς και ξένους επενδυτές», προκειμένου να εξευμενίσει την κομματική της βάση. Από τη ΝΔ αναφέρονται και στην επένδυση στις Σκουριές, προτρέποντας τον κ. Τσίπρα «πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη να περάσει και από εκεί και να εξηγήσει στους εργαζόμενους την πολιτική του».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, που την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, θα συναντηθεί και με το Σωματείο των εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», θα συνεχίσει τις επαφές με εκπροσώπους ξένων funds που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας. Έχοντας το βλέμμα του στραμμένο ήδη στην επόμενη μέρα των εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εδώ και καιρό (από το Συνέδριο του Economist τον Ιούνιο), είχε απευθύνει κάλεσμα προς τους διεθνείς επενδυτές να ετοιμάζονται για να φέρουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετέχουν στις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των μεγάλων επενδυτικών κολοσσών, το ενδιαφέρον τους είναι μεγάλο και αποδεικνύει ότι οι μεγάλοι παίκτες του εξωτερικού θέλουν να έχουν ανοικτή γραμμή με τον πρόεδρο της ΝΔ, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο πλέον είναι αδιάφοροι.

Το κλίμα αυτό υπήρξε και στη μεγάλη συνάντηση που έγινε στις αρχές του καλοκαιριού στο Λονδίνο, στην οικία του μεγάλου Βρετανού πολιτικού και οικονομικού παίκτη, του επενδυτή και υποστηρικτή του Συντηρητικού Κόμματος Μαρκ Φλόρμαν. 60 Bρετανοί πολιτικοί, τραπεζίτες, δικηγόροι αλλά και Έλληνες εφοπλιστές, που εκπροσωπούν επενδυτικούς οίκους όπως τη VR Capital, την Goldman Sachs, το Baupost Group, τη Davidson Kempner Capital Management, την Oaktree Capital, την Capstan και την Nationbuilders Capital Partners, ήθελαν να τον γνωρίσουν από κοντά και να μάθουν το κυβερνητικό σχέδιό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 25/4/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 25/4/2024 Ο Ερμής σήμερα επιστρέφει σε ορθή φορά στο ζώδιο του Κριού και σιγά – σιγά επανερχόμαστε στους φυσιολογικούς ρυθμούς στις επικοινωνίες...