Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέο μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ με εγκώμια Παυλόπουλου στην αριστεία

Νέο «καρφί» κατά των «σκληρών» του ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην ιδιαίτερη σημασία και την κοινωνική προσφορά της αριστείας. Είχε προ ημερών τοποθετηθεί στο θέμα της θρησκευτικής ταυτότητας των Ελλήνων, απαντώντας με αιχμηρό τρόπο στους προκλητικούς και απαράδεκτους ισχυρισμούς του Νίκου Βούτση ότι δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί.

Ο κ. Παυλόπουλος υποδέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο τους Ελληνες μαθητές που διακρίθηκαν στην 49η Ολυμπιάδα Χημείας και τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, και τόνισε: «H γενιά σας, ο λαός μας, ο τόπος μας θα πάνε μπροστά. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ευτυχώς, οι δυνάμεις υπάρχουν και αυτές οι δυνάμεις ξέρουν να πορεύονται με βάση την παράδοση αυτού του τόπου και την προοπτική του». Εξέφρασε τη συγκίνησή του για την επιτυχία των μαθητών, που εκφράζουν, όπως είπε, την αριστεία: «Είστε η ζωντανή έκφραση της αριστείας. Και μάλιστα, υπό διπλή άποψη».

Ως πρώτη άποψη της αριστείας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε το γεγονός ότι οι Ελληνες μαθητές πρώτευσαν στην Ολυμπιάδα των Μαθηματικών, με τη Μεγάλη Βρετανία να βρίσκεται ελάχιστα μπροστά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα, και ως δεύτερη άποψη σημείωσε το ήθος και τον τρόπο ζωής των μαθητών. «Την κρίση την προσπεράσατε. Δείξατε τι μπορεί να κάνει ένας νέος άνθρωπος όταν πιστεύει στις δυνάμεις του. Κι αυτό ακριβώς είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί ταυτοχρόνως η επίδοση και η πορεία σας είναι, κυριολεκτικώς, μια προσφορά στη γενιά σας και στον τόπο μας, την Ελλάδα» είπε.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τους μαθητές για την προσφορά τους, ενώ δεν ξέχασε και την οφειλή της Πολιτείας έναντί τους. Θύμισε τα λόγια του Τζον Κένεντι -«μην κοιτάτε τι μπορεί να κάνει η Αμερική για εσάς, κοιτάξτε τι θα κάνετε εσείς για την Αμερική»- και πρόσθεσε: «Εσείς το κάνατε μ’ έναν υποδειγματικό τρόπο. Δεν σκεφθήκατε καν τι πρέπει να κάνει ή τι δεν έχει κάνει η Πολιτεία απέναντί σας. Προσφέρατε αυτή την επίδοση στον τόπο σας και στη γενιά σας, δείχνοντας τι σημαίνει Ελλάδα, ποιες είναι οι δυνατότητες αυτής της γενιάς».
Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν αντιπαρέρχεται τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας.

Τα θερμά λόγια του προς τους διακριθέντες μαθητές έκλεισε ο κ. Παυλόπουλος με ακόμα μία αναφορά-μήνυμα για την αριστεία. «Αυτό που δεν έχουμε κάνει και πρέπει να κάνουμε είναι να ανακαλύψουμε το ταλέντο που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος, πέρα από την καταγωγή του, πέρα από την κοινωνική κατάστασή του. Αυτό ακριβώς το ταλέντο, το οποίο οδηγεί στην αριστεία, πρέπει να το αναζητήσουμε και να το ανακαλύψουμε, ιδίως σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς. Η Ελλάδα το έχει πάρα πολύ ανάγκη» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 90 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. Επεισόδιο 90 Ο Γιώργης ζητάει από τους ναυαγούς να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν τον...