Απάντηση στους δεξιούς ταλιμπάν της ΝΔ έδωσε ο πάντα σοβαρός και μετριοπαθής αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με την οξύτατη κριτική που του ασκήθηκε από μερίδα οπαδών και μικρομεσαίων στελεχών του κόμματός του, που γοητεύονται από τον οξύ λόγο του σαφώς πιο δεξιού (στη σημερινή συγκυρία)  έτερου αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης άσχετα με τα πολιτικά του λάθη και την κριτική για όσα έκανε ή δεν έκανε ως στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός, πάντα διακρινόταν για το ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό του, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό και αποδεκτό από ανθρώπους που έλκονται από τον οξύ, τραχύ και πολλές φορές ακραίο λόγο πολιτικών που εκφράζουν τα άκρα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής και έχουν αναδειχθεί λόγω μνημονίου τα τελευταία χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως ήταν και είναι πάντα φιλελεύθερος , ότι προσπαθεί πάντα να εκφράζεται με αξιοπρέπεια και μετριοπάθεια και δεν του χρειάζονται ιδεολογικά πιστοποιητικά. 

Αναλυτικά η απάντηση Χατζηδάκη 

Στη ζωή, τελικά, δεν παύεις να εκπλήσσεσαι!
Νόμιζα πως ήταν γνωστό ότι είμαι φιλελεύθερος. Όχι μόνο διότι από 18 ετών μάχομαι συνεχώς και αδιαλείπτως για τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά κυρίως διότι οι θέσεις μου, οι πρωτοβουλίες μου είχαν και έχουν πάντοτε αυτό το χρώμα. Από τη θέση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια όταν ακόμη ήμουν Γραμματέας της ΔΑΠ, μέχρι τις πρωτοβουλίες για την Ολυμπιακή, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα περιφερειακά αεροδρόμια, την απελευθέρωση αγορών μέσω της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Πρωτοβουλίες στις οποίες η Αριστερά ήταν σταθερά απέναντι. Αυτή είναι πάντα η πολιτική μου ταυτότητα. Φιλελεύθερος, απέναντι στην Αριστερά, χωρίς ακρότητες στην έκφραση.
Κάνοντας πρόσφατα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσα ότι η αρνητική του πορεία είναι τέτοια, ώστε με τις ύβρεις και τις κραυγές εναντίον της Δικαιοσύνης έχει προκύψει –πέρα από τα υπόλοιπα - και ένα ξεκάθαρο ζήτημα πολιτικής αισθητικής. Ότι το ύφος δηλαδή ορισμένων υπουργών δεν θυμίζει το ύφος Κύρκου και Παπαγιαννάκη. Κριτική δηλαδή που αποδομεί περαιτέρω τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, ωστόσο, ήταν αρκετό για μερικούς στο διαδίκτυο να θεωρήσουν ότι είμαι σχεδόν… αριστερός.
Να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν: Είναι πολύ αργά για να αλλάξει η ταυτότητά μου. Φιλελεύθερος ήμουν. Φιλελεύθερος μένω. Με αξιοπρέπεια και μετριοπάθεια προσπαθώ να εκφράζομαι. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
Δεν μου χρειάζονται ιδεολογικά πιστοποιητικά. Και όπως δεν φοβήθηκα όσους μου επιτέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, δεν θα φοβηθώ και κανέναν, που χωρίς ίσως να διαβάζει τι λέω, σπεύδει να βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα και να βάζει ταμπέλες.
Η παράταξη πρέπει προφανώς να δώσει, περισσότερο από όσο το έκανε στο παρελθόν, τη μάχη των ιδεών. Να μην αισθανόμαστε ενοχικά απέναντι στην Αριστερά. Να δείξουμε πως εμείς είμαστε με την πρόοδο και η Αριστερά με την οπισθοδρόμηση.
Όμως, η μάχη των ιδεών απαιτεί θέσεις και επιχειρήματα. Όχι ακρότητες και στενόμυαλες αντιλήψεις, που μας αποκόπτουν από το μετριοπαθές ακροατήριο.

Το tweet του Κωστή Χατζηδάκη που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση μερίδας "σκληρών" δεξιών της ΝΔ ήταν το παρακάτω:+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top