Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Κυριάκος ανάβει τις μηχανές ενόψει της ΔΕΘ

Στους ρυθμούς της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κινείται η Πειραιώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 16- 17 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας και σε πλήθος διπλωματών το όραμα του για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια και θα δώσει συνέντευξη τύπου όπου θα αναλύσει την στρατηγική του σύμφωνα με τα parapolitika.gr.

Μετά τον “πολιτικό εμφύλιο” για τα εγκλήματα του ναζισμού και του κομμουνισμού που κυριάρχησαν το προηγούμενο τριήμερο, η ΝΔ άνοιξε την ατζέντα της οικονομίας που καίει τους πολίτες. “Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είτε λόγω ανικανότητας, είτε επειδή διαπλέκεται πιο γρήγορα από τη σκιά της, βλάπτει τη χώρα και τα συμφέροντα των Ελλήνων” ανέφερε σε ανακοίνωση της με αφορμή τις πενιχρές επιδόσεις στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καυσίμων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε τις επαφές που είθισται να κάνει, πριν καταλήξει στο περιεχόμενο της ομιλίας του στη ΔΕΘ. Είχε συνάντηση περίπου μιας ώρας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο περιφερειάρχης του ανέλυσε τα βασικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της περιφέρειας. Η συζήτηση επεκτάθηκε στην πολιτική επικαιρότητα καθώς και την στρατηγική αλλά και την λειτουργία του μηχανισμού του κόμματος στην Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία. Ο Κυρ.Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχει σύσκεψη εργασίας με τους παραγωγικούς – εξαγωγικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, καθώς και με τα Επιμελητήρια της Βορείου Ελλάδας για να ακούσει τα προβλήματα και τις απόψεις τους.

Οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες στην Πειραιώς για την ΔΕΘ υπό τον Κυρ.Μητσοτάκη. Το γενικό συντονισμό έχουν ο σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, ο διευθυντής του γραφείου του και συντονιστής των τομεαρχών Μιχάλης Μπεκίρης και ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει ένα πιο εξειδικευμένο κυβερνητικό πρόγραμμα συγκριτικά με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει πέρυσι από το βήμα της ΔΕΘ για μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλων φορολογικών συντελεστών με ισοδύναμα από περικοπές στις κρατικές δαπάνες. Θα παίξει το χαρτί του επόμενου πρωθυπουργού που μπορεί να εγγυηθεί την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και τις μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που θα οδηγήσουν σε επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η ΝΔ συνέδεσε την ελλιπή κυβερνητική πολιτική για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καυσίμων με αρνητικές πτυχές της καθημερινότητας: Τους πολίτες που στενάζουν από την υπερφορολόγηση. Τους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα που κόβονται. Τις κοινωνικές δομές που καταρρέουν, με τους καρκινοπαθείς να αποκλείονται από θεραπείες. Τα πυροσβεστικά και ασθενοφόρα που παραμένουν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χρημάτων για τη συντήρησή τους. “Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια επειδή αρνείται να εφαρμόσει ψηφισμένους νόμους για τον έλεγχο αγοράς καυσίμων” τονίζει η ΝΔ. “Υποσχέθηκαν 1,5 δις ευρώ έσοδα από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Από αυτά, υποτίθεται θα χρηματοδοτούσαν τις ψεύτικες υποσχέσεις τους. Εισπράττουν λιγότερα από 3.000.000 ευρώ το χρόνο! Κάνουν 10 φορές λιγότερους ελέγχους και έχουν πολύ λιγότερα έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη Κυβέρνηση.”

Η ΝΔ ως η επόμενη κυβέρνηση, δεσμεύεται να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα εφαρμόζοντας τις πολιτικές που εξασφαλίζουν τη διαφάνεια σε όλα τα στάδια της αγοράς καυσίμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ