Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ «ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ» ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ! Το παρασκήνιο πίσω από την ιστορική απόφαση του

Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, δύο κόμματα ενώνονται για να εκλέξουν αρχηγό.Το Ποτάμι γίνεται συνοδοιπόρος στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, και ο Σταύρος Θεοδωράκης, έλαβε τελικά την απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του κόντρα στην Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΟC η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση της Κ.Ο του Ποταμιού που ξεκίνησε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης και ήταν πολύωρη. Τις επόμενες μέρες αναμένονται ανακοινώσεις.

Στην απόφαση του επικεφαλής του Ποταμιού συνέτεινε αποφασιστικά ο ανοικτός χαρακτήρας που θα λάβει η εκλογή όπως προκρίνει η επιτροπή υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο.

Πάντως, ο πρόεδρος του Ποταμιού ξεκαθαρίζει στους συνομιλητές του ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά του νέου φορέα, ο οποίος θα ιδρυθεί υπερβαίνοντας τους υφιστάμενους σχηματισμούς.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του Ποταμιού να προσέλθει στο κοινό εγχείρημα δημιουργεί και ένα ιστορικό προηγούμενο στη μεταπολίτευση καθώς είναι η πρώτη φορά που δυο κόμματα της Βουλής συνενώνονται για να εκλέξουν αρχηγό.

Υποψιφιότητα εξάλλου, αναμένεται να θέσει και ο Γιάννης Μανιάτης.

Όπως ανακοίνωσε, την επόμενη Πέμπτη θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις θέσεις του για το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ενώ,ήδη έχουν δηλώσει υποψηφιότητα η Φώφη Γεννηματά, ο<δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ: Έρχεται ο Β’ Κύκλος της σειράς

Με 8 νέα επεισόδια έρχεται την επόμενη σεζόν ο δεύτερος κύκλος της σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα. Η «Έρημη χώρα», η...