Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αγωνία για τις λίστες των ψηφοδελτίων στη Νέα Δημοκρατία

Μολονότι κάποτε ορισμένα «γαλάζια» στελέχη ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και απασχολούσαν με το κοινοβουλευτικό τους έργο, εντούτοις εσχάτως σύμφωνα με δημοσιεύματα έχουν μείνει στο περιθώριο σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο paraskhnio.gr

Πρόκειται για µια οµάδα πρώην κορυφαίων υπουργών και υφυπουργών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραµανλή και του Αντώνη Σαµαρά, οι οποίοι βρίσκονται πια εκτός Κοινοβουλίου και κάθε άλλο παρά εξασφαλισµένη θέση έχουν στα ψηφοδέλτια της Ν.∆.

Εξάλλου μετά τη ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.∆. κατέστη ξεκάθαρη η ανάγκη για ανανέωση στα κοινοβουλευτικά πρόσωπα του κόμματος. Έτσι, μεγάλα ονόματα όπως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Ακης Γεροντόπουλος (πρώην υφυπουργός Εσωτερικών από τον Έβρο), ο Αλέξανδρος ∆ερµεντζόπουλος (πρώην υφυπουργός Παιδείας από τον Έβρο), ο Σταύρος Καλογιάννης (πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩ∆Ε από τα Γιάννενα), ο Σπύρος Ταλιαδούρος (πρώην υφυπουργός Παιδείας από την Καρδίτσα, Γιώργος Καλαντζής (πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης από την Καβάλα), ο Γιάννης Λαµπρόπουλος (πρώην υφυπουργός Άµυνας από τη Μεσσηνία), ο Γιώργος Ορφανός (ο εκ Θεσσαλονίκης ορµώµενος άλλοτε υφυπουργός Αθλητισµού), αλλά και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος κινδυνεύουν να μείνουν έξω από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Παράλληλα εκτός των λιστών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με δημοσιεύματα κινδυνεύουν να μείνουν και οι: Φ. Πιπιλή, Μ. Μαυροµµάτης, , Τ. Νεράντζης στην Β’ Πειραιά (όπως και ο παραδοσιακός αντίπαλός του Γ. Τραγάκης που ανοίγει τον δρόµο για το γιο του Παναγιώτη), Ν. Καντερές, Τ. Κοψαχείλης , Κ. Παπασιώζος, Θ. Νταβλούρος και ∆. Τριανταφυλλόπουλος, Ανδρ. Κουτσούµπας και Αρ. Αγάτσα, ο Λ. Τσαβδαρίδης και ο Κ. Γιοβανόπουλος, ο Γ. Πασχαλίδης, ο Ζ. Τζηκαλάγιας, ο ∆. Σαµπαζιώτης , οι Θ. Λεονταρίδης και Μ. Βλάχβεης, Μ. Ταµήλος , Κ. Κουτσογιαννόπουλος, ο Ευ. Κωνσταντινίδης και ο Ευθ. Καρανάσιος.
Κατά συνέπεια πολλοί εξ αυτών εκτός των προσπαθειών τους να προσεγγίσουν είτε τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε τον διευθυντή του γραφείου του Μιχάλη Μπεκίρη έχουν αρχίσει να ερευνούν κι άλλες μεθόδους για να μπουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Ειδικότερα, αποδέκτες των αιτηµάτων γι’ αυτά τα ιδιότυπα πολιτικά ρουσφέτια είναι κατά βάση τα περιβάλλοντα των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραµανλή και Αντώνη Σαµαρά, όπου και έχουν απευθυνθεί επανειληµµένως οι ενδιαφερόµενοι και δη αυτοί που λόγω της συµµετοχής τους στις τελευταίες χρονικά κυβερνήσεις της Ν.∆. έχουν αποκτήσει το αντίστοιχο θάρρος µε προνοµιακούς συνοµιλητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 52-53

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 52-53 Επεισόδιο 52 Οι κοινωνικοί λειτουργοί κάνουν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του Νικόλα...