Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατούλης: Δεν είναι προτεραιότητα η αλλαγή του εκλογικού νόμου

«Δεν είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για τη χώρα η αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση ή μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών τους αλλά οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και στην Αυτοδιοίκηση» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, απαντώντας στα όσα ανάφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Έχουμε ως ΚΕΔΕ τονίσει επανειλημμένα ότι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα για τους δήμους δεν είναι ούτε η απλή αναλογική, ούτε η ημερομηνία των εκλογών. Αλλά το πώς θα διασφαλίσουμε τη λειτουργική και οικονομική αυτοτέλεια στην καθημερινή μας λειτουργία, μέσω της αποκέντρωσης από το κεντρικό κράτος, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των τοπικών μας κοινωνιών» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για την αλλαγή του «Καλλικράτη» και να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του, όπως έχει πράξει το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ