Απύθμενο αποδεικνύεται το θράσος του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος φτάνει στο σημείο να εκτοξεύει απειλές, λέγοντας δημοσίως ότι, εάν η Δικαιοσύνη τον κρίνει ένοχο, τότε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει προβλήματα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους!

Επιλέγοντας να δώσει συνέντευξη στους φιλικά προσκείμενους στο σκληρό μπλοκ των δανειστών «Financial Times», ο Ανδρέας Γεωργίου επιχειρεί με άκομψο και προκλητικό τρόπο να επηρεάσει ή και να προκαταλάβει όποιες δικαστικές εξελίξεις, προειδοποιώντας ότι, αν κριθεί ένοχος, τότε θα κινδυνεύσει η ηθική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του οικονομικού συστήματός της.

«Αν ο υπολογισμός του κυβερνητικού χρέους κριθεί από τα δικαστήρια ότι ήταν λανθασμένος, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την ελάφρυνση του χρέους;» αναρωτιέται ο κ. Γεωργίου, για να δώσει μόνος του την απάντηση που τον... βολεύει, λέγοντας ότι «αυτό δεν έχει λογική» και πως «είναι φρόνιμο να διευθετηθεί όλο αυτό»!

Ο άνθρωπος που ευθύνεται, μεταξύ άλλων προσώπων, για την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια και στο καθεστώς αυστηρής εποπτείας επιμένει να υπερασπίζεται τις επιλογές τους και εμφανίζεται κυνικός, καθώς δηλώνει ότι «δεν έχω μετανιώσει για το παραμικρό, θα έκανα και πάλι ακριβώς τα ίδια, αμέσως», επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει καμιά διάθεση μεταμέλειας ή αυτοκριτικής.

Από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται ο κ. Γεωργίου, εξαπολύει επίθεση σε όσους αρνούνται να αποδεχθούν το επταετές πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων, και συνεχίζει τον παραληρηματικό λόγο του λέγοντας: «Αισθάνομαι ότι ζω σε έναν παράδοξο κόσμο, όπου όλα είναι ανάποδα, διώκονται αυτοί που παράγουν αξιόπιστες στατιστικές, ενώ αυτοί που ήταν αντίθετοι και ήταν υπεύθυνοι για ψεύτικα στοιχεία στο παρελθόν τη γλιτώνουν».

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top