Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Δ.Μάρδα με τον Περιφερειάρχη Α.Τζιτζικώστα

Με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα συναντήθηκε ο κ. Δημ. Μάρδας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, στα γραφεία της Περιφέρειας. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα ενδιαφέροντος των περιφερειακών δήμων του νομού Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, συζητήθηκε η στελέχωση, που εκκρεμεί μετά τη σχετική έγκριση εκ μέρους της Περιφέρειας, του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Βιοτοξινών, άκρως απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των μυδοκαλλιεργητών της Χαλάστας-Κυμίνων και όχι μόνο. Επίσης, έγινε αναφορά στην πρόταση του κ.Μάρδα για επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των μυδοκαλλιεργειών κατά τα πρότυπα της μελέτης του, που κατατέθηκε σχετικά πρόσφατα στους δυο αρμόδιους υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και κοινοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη. Η ιδιαιτερότητα που υφίσταται στις δυο ζώνες ταξί (μπλε-άσπρα όλου του νομού και γκρί μόνο για τρεις δήμους) και η εξάλειψή της, τέθηκε εκ μέρους του κ. Μάρδα στον κ. Τζιτζικώστα, όπως και η αναγκαιότητα ασφαλτόστρωσης αγροτικού δρόμου στο δήμο Σοχού, που εξυπηρετεί τις κατασκηνώσεις της εκκλησίας. Σύμφωνα με έκθεση-μελέτη του καθηγητή του κ. Παυλίδη, ο κ. Μάρδας επισήμανε την αναγκαιότητα φραγμάτων και άλλων παρεμβάσεων στους ποταμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, έργα που θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση υδάτων για τις αγροτικές καλλιέργειες. Τέλος, ο κ. Μάρδας σημείωσε το πρόβλημα της ασφαλτόστρωσης που υπάρχει στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης, πρόβλημα το οποίο επιδιώκει να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια με τα πρώτα διαθέσιμα κονδύλια.

Ο κ. Μάρδας συναντήθηκε επίσης, με το δήμαρχο Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Τσουκνιδά, στο δημαρχείο στα Κουφάλια με σκοπό την ενημέρωση του δημάρχου για προβλήματα της περιοχής. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν έγινε αναφορά στην πολιτιστική δράση του Ιδρύματος των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας «Αγ. Τριάδα», που βρίσκεται στη Λιβαδίτσα και αποτελεί κοινό σημείο ενδιαφέροντος, λόγω καταγωγής των προγόνων τους, η έντονη διαφοροποίηση αντικειμενικών αξιών μεταξύ περιοχών του δήμου, η έλλειψη ασθενοφόρων κ.λ.π.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 118 Η αποκάλυψη του εγκλήματος του Μαθιού εξακολουθεί να συνταράσσει τη Μαρίνα,...