Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποθέωση Καμίνη από κύκλους του… Καμίνη

Δεν πρόλαβε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ. ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και απέκτησε «κύκλους», οι οποίοι απαντούν για λογαριασμό του στο ερώτημα «ποιος φοβάται τον Γ. Καμίνη;». Η προφανής απάντηση είναι «κανείς», αφού την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας υπήρξε ένας βομβαρδισμός δημοσιευμάτων, ακόμα και από φιλικά προς τον κ. Καμίνη εκδοτικά συγκροτήματα, που έθεταν τον εξής προβληματισμό: Πώς μπορεί ένας αποτυχημένος δήμαρχος, που έχει αφήσει την πρωτεύουσα να βυθίζεται στα σκουπίδια, να διεκδικεί την ηγεσία της Κεντροαριστεράς;

Οι… κύκλοι του κ. Καμίνη, πάντως, στις διαρροές τους στον Τύπο υπογράμμισαν ότι «κόμματα, εφημερίδες και σύντροφοι ορθώς αναγνώρισαν στο πρόσωπο του δημάρχου της Αθήνας έναν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο. Ο Καμίνης είναι ο πιο πολιτικός δήμαρχος κι ας μην ήταν πολιτικό πρόσωπο, όπως οι προκάτοχοί του».

Οι «επιτυχίες» του

Οι «κύκλοι», αφού προσπαθούν να ακροβατήσουν μεταξύ της πολιτικής ή μη υπόστασης του δημάρχου, θυμίζουν την… πετυχημένη παρέμβαση του κ. Καμίνη υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα και τις θέσεις του για το πανεπιστημιακό άσυλο και την ανομία στην πόλη. Καταλήγουν δε ότι με την παρουσία του Γ. Καμίνη στα δημοτικά πράγματα «η διεθνής αναγνώριση για τον ίδιο αλλά και την Αθήνα αυξήθηκε κατακόρυφα, δίνοντας στίγμα δημοκρατίας, ιδιαίτερα μετά τη διαχείριση του Προσφυγικού»!

Θα μπορούσε κανείς να προσθέσει ότι η Αθήνα έγινε διεθνώς γνωστή, γιατί το κέντρο της έχει καταληφθεί από μετανάστες με την ανοχή της σημερινής διοίκησης του δήμου, καθώς και για το γεγονός ότι είναι επί των ημερών Καμίνη μία από τις πιο βρόμικες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Είναι τόσο υπολογίσιμος αντίπαλος στη μάχη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, που στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι, μετά την παρέμβαση Λαλιώτη, η υποψηφιότητα Καμίνη θα ξεφουσκώνει μέρα με τη μέρα.

Πυρά και αρχηγικές βλέψεις Θεοχαρόπουλου στο απόλυτο αλαλούμ της Κεντροαριστεράς

Στον χορό των υποψήφιων αρχηγών της ΔΗ.ΣΥ. μπαίνει με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό κανάλι, ο κ. Θεοχαρόπουλος άφησε αιχμές κατά του Γ. Καμίνη, λέγοντας ότι δεν είναι ώρα για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, αν και υπογράμμισε ότι με το νέο πολιτικό εγχείρημα «χωρίς φόβους, χωρίς ανασφάλειες, θα έπρεπε όλοι μαζί να αποφασίσουμε να φτιάξουμε τη νέα προοδευτική παράταξη», όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα σημείωσε πως ο ίδιος θα γνωστοποιήσει τις προθέσεις του, όταν θα ανοίξει επίσημα η διαδικασία υποψηφιοτήτων από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., πάντως, ζητά πρώτα να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας με την υπέρβαση των υπαρχόντων πολιτικών σχηματισμών και μετά να εκλεγεί η ηγεσία. Σε αυτό το σημείο, βέβαια, δεν φαίνεται ότι συμφωνεί η Φώφη Γεννηματά, που θέλει να διατηρηθεί η οργανωτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Γ. Παπανδρέου, που θέλει να κρατήσει το ΚΙΔΗΣΟ. Μύλος παραμένει η Κεντροαριστερά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ