Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βλέπει τριπλό ντέρμπι και ζήτα να σταματήσει το… κοσκίνισμα η Γεννηματά

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπι για τρεις» εκτιμά η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη σε ελεύθερη πτώση και όσο υποχωρεί τόσο οχυρώνεται στην εξουσία για να εξαντλήσει την τετραετία, η Νέα Δημοκρατία έχει δημοκοπικό προβάδισμα, αλλά στην πραγματικότητα δεν πείθει ούτε τον τρισυπόστατο εαυτό της, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη κερδίζει διαρκώς έδαφος και η προοδευτική παράταξη επιστρέφει στο κέντρο της πολιτικής σκηνής».

«Επομένως, η επανάληψη του Μαΐου 2012 όταν τρία κόμματα βρέθηκαν πολύ κοντά στην πρώτη θέση είναι μια σοβαρή πιθανότητα» τόνισε.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση «παρά τα όποια happenings».

Επαναλαμβάνει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη «δεν είναι ούτε θα γίνει δεκανίκι κανενός» και σημειώνει ότι «το πραγματικό δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας».

Αναφορικά με το μέχρι πότε θα περιμένει το Ποτάμι να απαντήσει στην πρόταση για συμμετοχή στο νέο φορέα, σημειώνει ότι «ο προοδευτικός κόσμος κουράστηκε από το …κοσκίνισμα και απαιτεί επιτέλους να …ζυμώσουμε στη δημοκρατική παράταξη».

Σε ερώτηση για το συζητά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, απαντά ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εμπόδιο, αλλά αντίθετα είναι δύναμη που κινητοποιεί και ανοίγει νέους δρόμους, είναι εγγύηση και προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος».

Τέλος, για τις παρεμβάσεις του Κώστα Λαλιώτη, ανέφερε ότι έχουν πάντοτε συνέπεια και ουσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ