Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενεζουέλα: Κλέβουν ζώα από τους ζωολογικούς κήπους για να τα φάνε

Μία θλιβερή αλλά και τραγική πτυχή της κατάστασης στη Βενεζουέλα φέρνει στο φως ένα περιστατικό στην πόλη Μαρακάιμπο με την εξαφάνιση από τον ζωολογικό κήπο​ αρκετών ζώων που φιλοξενούνταν εκεί.

Το Σαββατοκύριακο, όπως γράφει ο Guardian χάθηκαν δύο πέκαρι, που είναι ένα είδος αγριόχοιρου που ζει στην νότια Αμερική.

Από ό,τι φαίνεται οι δράστες άρπαξαν τα ζώα με σκοπό να τα φάνε, πράγμα που παραδέχεται και η αστυνομία.

ΟΙ υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου λένε ότι δεν ήταν το πρώτο περιστατικό. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κλαπεί ένας βούβαλος, που λέγεται ότι τον τεμάχισαν, και άλλα είδη, όπως τάπιροι, ένα μεγαλόσωμο ζώο της ζούγκλας ​που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Ο επικεφαλής του ζωολογικού κήπου αμφισβητεί ότι κλέβουν τα ζώα για να τα φάνε και αποδίδει τις απώλειες σε εμπόρους ναρκωτικών που «παίρνουν τα πάντα».

Είτε πάντως οι κλοπές γίνονται για να θρέψουν ανθρώπους που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς τα ζην είτε για άλλους λόγους, δεν είναι ο μόνος κίνδυνος για τα ζώα.

Η έλλειψη ζωοτροφών είναι μεγάλη και τα απειλεί άμεσα. Πέρυσι γύρω στα 50 ζώα πέθαναν από την πείνα στον ζωολογικό κήπο του Καράκας, γεγονός που αμφισβήτησε η κυβέρνηση, που έλεγε ότι φερόμαστε στα ζώα πολύ καλά, «σαν οικογένεια».

Μέσα στην συγκυρία της πολύπλευρης κρίσης στη χώρα, τα ζώα είναι από τα πρώτα θύματα. Εν μέσω των διαδηλώσεων στις οποίες έχουν σκοτωθεί πάνω από 100 άνθρωποι και ενώ μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ζουν δύσκολα και αναζητούν ακόμα και στα σκουπίδια κάτι να φάνε.

Σε όλα αυτά, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο βλέπει εσωτερικό και εξωτερικό οικονομικό πόλεμο.

 Reuters,The Guardian

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ