Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα πέντε ερωτήματα που θα απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Με τη μορφή πέντε ερωτήσεων και ισάριθμων απαντήσεων, θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 82η ΔΕΘ τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς όσο και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, θα είναι ιδιαίτερα σαφής και συγκεκριμένος ως προς τιςεξαγγελίες του προς τους πολίτες, μένοντας στη λογική του ρεαλισμού και της αλήθειας.

«Θέτουμε τα σωστά ερωτήματα και διαμορφώνουμε τις σωστές απαντήσεις» σημείωνε κορυφαίο στέλεχος της οδού Πειραιώς. Ήδη στο γαλάζιο οικονομικό επιτελείο, υπό τον σύμβουλο Δημοσιονομικής Πολιτικής του κ. Μητσοτάκη, Στέλιο Πέτσα, έχουν κοστολογήσειτις προτάσεις που θα αναπτύξει ο πρόεδρος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες θα απαντούν στα 5 παρακάτω ερωτήματα:
Πώς θα έρθουν οι νέες δουλειές;
Πώς και με ποια σειρά θα μειώσουμε τους φόρους;
Πώς θα φτιάξουμε καλύτερα σχολεία, Πανεπιστήμια και νοσοκομεία;
Πώς μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς;
Πώς θα γίνει καλύτερο και πιο αποτελεσματικό το Δημόσιο και δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες;

«Σε αυτά θα σταθούμε, σε αυτά απαντάμε», είναι το σύνθημα που έχει διαμορφώσει το επικοινωνιακό επιτελείο, με τους Τάκη Θεοδωρικάκο, Μακάριο Λαζαρίδη, Κύρα Κάπη και Βασίλη Κικίλια να ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες για την κρίσιμη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σε συνεργασία με τους Μιχάλη Μπεκίρη, Θανάση Νέζη, Λευτέρη Αυγενάκη και Στέλιο Κονταδάκη που έχουν αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι.

Την απάντηση στο πρώτο ερώτημα την έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από χθες, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, Σ.Ε.Β., ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και ΣΕΤΕ), στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ όπου έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τις νέες δουλειές. «Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις ήρθατε στη σωστή διεύθυνση. Δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι εδώ, Πειραιώς 62», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, αλλά και τα σημαντικά εμπόδια με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

«Πιστεύουμε, ότι η ανάπτυξη και οι δουλειές θα έρθουν μέσα από τον ιδιωτικό τομέα και τις ιδιωτικές επενδύσεις», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε πως οι νέες δουλειές δεν μπορεί να είναι με μισθούς των 360 ευρώ και την ελαστική απασχόληση που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά «με μισθούς αντίστοιχους της ποιότητας του εργατικού δυναμικού». Ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ είναι και η μείωση της φορολογίας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα για την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, στην οποία η Ελλάδα εμφανίζεται ως πρωταθλήτρια στην φορολόγηση: «Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί. Συνεπώς, χρειάζεται, άμεσα, αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση στοχευμένων μειώσεων φορολογικών συντελεστών. Και η αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει μέσα από ένα ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο σχέδιο, το οποίο ξεκίνησε να ξεδιπλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από πέρυσι, στη ΔΕΘ», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 «Μείνε μακριά από το παιδί μου», ουρλιάζει έξαλλη η Ηλέκτρα στον Παύλο. Ο Νάσος έχει...