Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις, και μια δυνατή έκλειψη Ηλίου

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου χαρακτηρίζεται από τις δύσκολες όψεις της Αφροδίτης, που κλείνουν κύκλους σε δεσμούς και συνεργασίες, ενώ παράλληλα κορυφώνεται και η έκλειψη Ηλίου. Υπάρχουν ωστόσο και αρκετές θετικές όψεις.Στις 15/8 κορυφώνεται η αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα, μια εκκαθαριστική για τις σχέσεις όψη, η οποία βγάζει απ’ τη ζωή μας ανθρώπους με τους οποίους δεν υπάρχει δεσμός ουσίας. Δημιουργούνται βέβαια αρκετά “δράματα” και εμμονές τις μέρες αυτές. Δεν λείπουν τα οικονομικά αδιέξοδα.

Στη συνέχεια, η Αφροδίτη σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία, με ακρίβεια στις 17/8, μια επιρροή που βελτιώνει σημαντικά το κλίμα μεν, απ’ την άλλη ωστόσο προκαλεί συμπεριφορές επιπόλαιες και “κακομαθημένες”, ίσως και ανήθικες. Προσοχή στις υπερβολές στις απολαύσεις. Αρκετές σπατάλες.

Στις 21/8 κορυφώνεται η επιρροή της έκλειψης Ηλίου, αλλά και δυο σημαντικές θετικές όψεις. Στο Λέοντα γίνεται αυτή η έκλειψη, που είναι η δεύτερη και τελευταία της περιόδου, και σηματοδοτεί μια περίοδο με νέα δημιουργικά κι επιχειρηματικά project. Αυξάνει όμως πολύ την αλαζονεία και τις τάσεις επίδειξης. Είναι μια πολεμική αλλά αποφασιστική επιρροή. Μάλιστα η έκλειψη αυτή γίνεται ακριβώς πάνω στον ωροσκόπο του Donald Tramp, οπότε περιμένουμε σημαντικές κινήσεις από εκείνον. Καθώς η έκλειψη σχηματίζει θετική όψη με τον προοδευτικό πλανήτη Ουρανό, ακόμα κι αν είναι μια κρίσιμη περίοδος, αναμένεται να έρθει πρόοδος κατόπιν. Το τρίγωνο Ήλιου-Ουρανού είναι μια ανανεωτική επιρροή, που προσφέρει επίσης διαύγεια, απελευθέρωση και συνειδητοποιήσεις.

Στις 22/8 κορυφώνεται το θετικό τρίγωνο Άρη-Κρόνου, το οποίο είναι αρκετά εποικοδομητικό, μας βοηθά να οργανώσουμε τη ζωή μας καλύτερα και να δράσουμε καίρια και ρεαλιστικά. Παρά το ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος, φαίνεται να προχωράνε εύκολα ορισμένα project.

Μια ακόμα δύσκολη όψη για την Αφροδίτη, το τετράγωνό της με τον Ουρανό, που κορυφώνεται στις 24/8, φέρνει απότομους χωρισμούς και ψυχρές συμπεριφορές ή απομακρύνσεις σε σχέσεις και συνεργασίες εκείνες τις μέρες. Κάποιοι βέβαια βιώνουν κεραυνοβόλους έρωτες, αλλά με αμφίβολη σταθερότητα. Μια όψη που δημιουργεί οικονομική αστάθεια και φέρνει έκτακτα έξοδα.

Αρκετά επικοινωνιακό το κλίμα με τη σύνοδο Ήλιου-Ερμή που κορυφώνεται στις 26/8, με πολλές συναντήσεις, γνωριμίες και συζητήσεις. Καθώς ο Ερμής είναι ανάδρομος, είναι και μέρες με αρκετές επανασυνδέσεις και reunion.

Το ευεργετικό εξάγωνο Δία-Κρόνου που κορυφώνεται στις 27/8 είναι αρκετά επιβοηθητικό για θέματα επιχειρηματικά, για συνεργασίες και για την κοινωνική μας ζωή. Ευνοεί επίσης θέματα νομικά κι εκπαίδευσης.

Έτσι φαίνεται να ετοιμάζονται πράγματα που μετά το πέρας της αναδρομής του Ερμή (5/9) θα είναι έτοιμα να μπουν σε εφαρμογή.

Έλενα Μένεγου
elenastra@hotmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ