Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η στρατηγική του Κ. Μητσοτάκη εν όψει ΔΕΘ: «Αυτοί σόου, εμείς δουλειά»

Δεκαήμερο πρόγραμμα σχεδιάζει η ΝΔ για τη Βόρεια Ελλάδα με επίκεντρο την 82η ΔΕΘ. Η παρουσία των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη δεν θα περιοριστεί στη διήμερη επίσκεψη της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, αλλά περιλαμβάνει 33 εκδηλώσεις και στους 14 νομούς της Βόρειας Ελλάδας πλην της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα το τριήμερο 7-8-9 Σεπτεμβρίου, τριήμερο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού.

Σχεδιασμός υπάρχει και για την αμέσως επόμενη εβδομάδα (10-15 Σεπτεμβρίου) οπότε και ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔκαι όλων των Γραμματειών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, βουλευτές και στελέχη θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 100 επισκέψεις σε πρότυπες αγροτικές μονάδες, μονάδες καινοτομίας, επιτυχημένες επιχειρήσεις και κοινωνικές δομές στη Β. Ελλάδα. Οι προετοιμασίες στην οδό Πειραιώς έχουν ξεκινήσει πριν ενάμιση μήνα και τις τελευταίες ημέρες ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες, με το Γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη και τους συνεργάτες του να προετοιμάζουν όλα όσα θα προηγηθούν της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως έγραψε χθες το newpost.gr, φέτος θα ανέβει νωρίτερα στηΘεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στις 4 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συναντηθεί με παραγωγικούς, εξαγωγικούς, επιμελητηριακούς και επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ θα πραγματοποιήσει και συνάντηση με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η συνάντηση εντάσσεται σε ένα μεγάλο κύκλο διαδραστικών επαφών του προέδρου της ΝΔ, που θα μεταδίδονται ζωντανά και στο διαδίκτυο.

«Η ΝΔ εκπέμπει μήνυμα εξωστρέφειας, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και έμφαση στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Θα αναδείξει τις αποτυχίες και τα ψέματα της κυβέρνησης και θα παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για τη χώρα. Την ώρα που η κυβέρνηση στήνει σόου, εμείς οργώνουμε την Ελλάδα με συστηματική δουλειά στη βάση της κοινωνίας», σχολιάζε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος θα επιμείνει στα ζητήματα της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, στο ΗράκλειοΚρήτης, σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις, για τα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο νησί. Στη σύσκεψη, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο «Προσέχω» της ΝΔ για την οδική ασφάλεια έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του νησιού, εθελοντικές ομάδες διάσωσης και πρόληψης, αθλητικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Την ίδια ώρα οι γαλάζιοι τομεάρχες δουλεύουν με τις μηχανές στο φουλ. Μόνο χθες, υπήρξαν ανακοινώσεις για περίπου 10 θέματα της επικαιρότητας, όπως αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη για το λαθρεμπόριο καυσίμων, του Άδωνη Γεωργιάδη για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του Χρήστου Σταϊκούρα για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, του Βασίλη Οικονόμου για τις απαράδεκτες αναμονές, στις θεραπείες των ογκολογικών ασθενών και της Νίκης Κεραμέως για τη νέα αναδίπλωση του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ