Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έτοιμος να παίξει το χαρτί του δημοψηφίσματος ο Τσίπρας;

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση κυβερνητικού παράγοντα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο οποίος δεν αποκλείει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αφορμή το Σύνταγμα.

«Αρμόδια κυβερνητική πηγή με την οποία συνομίλησαν ΤΑ ΝΕΑ δεν απέκλειε το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τις αλλαγές στο Σύνταγμα, διευκρινίζοντας πάντως ότι τέτοια πρόταση δεν έχει κατατεθεί από την Επιτροπή Διαλόγου ή την ομάδα εργασίας που συνέταξε τις προτάσεις» αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται, το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος έχει διχάσει ακόμη και τους συμμετέχοντες στην Επιτροπή και τους συνταγματολόγους που ανέλαβαν την επεξεργασία των θέσεων που προτείνει η κυβέρνηση.

«Για μένα είναι ανοιχτό ένα δημοψήφισμα για συνταγματικές αλλαγές» ανέφερε χαρακτηριστικά, η ίδια πηγή στην εφημερίδα, δείχνοντας προς αυτή την κατεύθυνση για προτάσεις που συνδέονται με τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας ή την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, όπως οι υπηρεσίες ύδρευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιράν: «Παιδικά παιχνίδια» το πυραυλικό πλήγμα στη βάση του Ισφαχάλ – Δεν κατηγορεί το Ισραήλ

Το Ιράν δεν σχεδιάζει αντίποινα εκτός εάν το Ισραήλ εξαπολύσει επίθεση εναντίον της χώρας. Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην...