Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Φιλοναζί οι Εσθονοί

Σε μια προκλητική δήλωση, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Στ. Κοντονή να μην συμμετάσχει η Ελλάδα σε συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», προχώρησε η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, χαρακτηρίζοντας φιλοναζί τους Εσθονούς.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, με αφορμή το σχόλιο ενός άλλου χρήστη, στην οποία αναφέρεται ότι «υπάρχει ένας όρος για όσους λένε ότι “και οι δύο πλευρές είναι κακές” όταν η μια πλευρά είναι οι ναζί. Αποκαλούνται φιλοναζί» η Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγραψε: «Γράφτηκε για τον Τραμπ και το #Charlottesville, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στους Εσθονούς και στο Συνέδριό τους».

Γράφτηκε για τον Τραμπ και το , αλλά ταιριάζει απόλυτα και στους Εσθονούς και στο Συνέδριό τους https://twitter.com/HalpernAlex/status/896755079679590400 …

Υπενθυμίζεται πως χθες, με επιστολή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση να συμμετάσχει η Ελλάδα στο Διεθνές Συνέδριο, που διοργανώνεται στις 23 Αυγούστου, στο Ταλίν, στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην επιστολή τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως η «πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός συνεδρίου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και τίτλο, στέλνει ένα λανθασμένο και επικίνδυνο πολιτικό μήνυμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...