Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς θα είναι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr.

Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει λάβει τη απόφασή του και πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την επόμενη εβδομάδα, μετά την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου εγχειρήματος.

Επισήμως έχουν δηλώσει υποψηφιότητες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Ραγκούσης. Αύριο, Πέμπτη, ανακοινώνει τη δική του υποψηφιότητα ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ενώ το ίδιο θα κάνει την Παρασκευή και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, παραπέμποντας για την επόμενη εβδομάδα, ενώ ακούγεται ότι υποψηφιότητα θέλει να θέσει εκ νέου και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ποιος είναι ο Ν. Ανδρουλάκης

Ο 38χρονος ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα ενώ παράλληλα διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα.

Χρημάτισε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το 2013 ενώ το 2014 εξελέγη Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς.

Ενστάσεις για το δεκαχίλιαρο παράβολο

Ζωηρές ενστάσεις έχουν πάντως υποψήφιοι για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας προτίθεται να ζητήσει παράβολο… 10.000 ευρώ από κάθε υποψήφιο πρόεδρο.

«Είναι προκλητικό και αδιανόητο σε τέτοιες εποχές να ζητούν δεκαχίλιαρα» έλεγε στο iefimerida.gr υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα.

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον 9.84 και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατον σε μια φτωχοποιημένη κοινωνία να δίνουμε 10.000 ευρώ».

Αντιδράσεις υπάρχουν επίσης από υποψηφίους και για την πληροφορία που θέλει ως προϋπόθεση να συγκεντρώσει κάποιος 500 υπογραφές από την Αττική και 500 από την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να υποβάλλει υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα. Αντιπροτείνουν ορισμένοι μάλιστα να έχει την δυνατότητα ο υποψήφιος να επιλέξει την περιφέρεια απ’ όπου θα συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές και να βρει και άλλες 500 πανελλαδικά.

Και ο Ν. Διαμαντούρος στην Επιτροπή

Για τις 5 το απόγευμα έχει οριστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο όπου θα ληφθούν αποφάσεις για την διαδικασία και τον χρόνο εκλογής του ηγέτη της Κεντροαριστεράς.

Μια πιθανή ημερομηνία είναι η 5η Νοεμβρίου (και 12/11 εφόσον απαιτηθεί β’ γύρος), ωστόσο και εκεί υπάρχουν αντιρρήσεις από υποψηφίους που θέλουν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου θα ανακοινωθεί και η συμμετοχή του Νικηφόρου Διαμαντούρου όπως και 3-4 άλλων προσωπικοτήτων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, για να ενισχυθεί το περαιτέρω το κύρος της διαδικασίας.

Στην ίδια επιτροπή θα ενταχθούν και πρόσωπα τα οποία θα υποδείξουν οι υποψήφιοι αρχηγοί του νέου φορέα. Ηδη ακούγεται ότι πρόθεση της Χαρ. Τρικούπη είναι να στείλει δύο επιπλέον εκπροσώπους της (τους κ. Κ. Πανταζή και Θαν. Λεβέντη), του Ποταμιού επίσης δύο (εκτός από τον ανακοινωθέντα Π. Αβραμίδη και τον Αλ. Κατσαντώνη), ενώ νέο εκπρόσωπο θα αποστείλει και ο Γ. Καμίνης.

Τέλος, στην σημερινή συνεδρίαση θα αποφασισθεί και το προσωρινό όνομα του νέου κόμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ