Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι δανειστές θα ζητήσουν την ανέγερση προτομής του Γεωργίου έξω από το σπίτι… του Σημίτη

Γράφει η Μαρίκα Λυσιάνθη

Η ηθική εξέγερση μιας μερίδας δικαστών, που απέδωσαν τον χαρακτηρισμό “ένοχος” στον Ανδρέα Γεωργίου, ανεξαρτήτως του αντικειμένου του εγκλήματος, προκάλεσε τις αναμενόμενες αντιδράσεις στους κόλπους των δανειστών.

Ο μοιραίος πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ άλλωστε, υπάλληλος του ΔΝΤ και πρόθυμος να νομιμοποιήσει με την εκ των υστέρων υπογραφή του, την ένταξη της Ελλάδας στα Μνημόνια, αποτελεί επί της ουσία τον άνθρωπο που…έκανε τη δουλειά για εκείνους. Στο πρόσωπό του λοιπόν, στη δική του ενοχή, εικονοποιούνται οι ενοχές των δανειστών, για την τεχνική απαγόρευση πρόσβασης της Ελλάδας σε απευθείας δανεισμό από τις αγορές. Την εποχή του “λεφτά υπάρχουν”, της “διεφθαρμένης χώρας”, του “Τιτανικού”, τότε που ο τελευταίος των Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενορχήστρωσαν τη διαδρομή της Ελλάδας προς την εθνική καταστροφή των Μνημονίων.

Όπως μεταδίδεται από τις Βρυξέλλες, το θέμα Γεωργίου έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στους δανειστές. Και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Με δεδομένη την πρόσφατη προϊστορία, δηλαδή την απαίτηση των δανειστών να πληρώσει η Ελλάδα τα δικαστικά έξοδα του Ανδρέα Γεωργίου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα χειρότερα.

Το πιθανότερο είναι ότι, αυτή τη φορά οι δανειστές θα ζητήσουν την ανέγερση προτομής του Ανδρέα Γεωργίου. Κατά προτίμηση στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι. Έξω από το σπίτι του Κώστα Σημίτη. Η υπογραφή Γεωργίου στην επιβεβαίωση των στοιχείων του “πειραγμένου” ελλείμματος του 2009 άλλωστε, ήρθε να κρύψει τις ευθύνες εκείνων που πραγματικά μας οδήγησαν στη χρεοκοπία του 2010.

Τον “καταλληλότερο” και τους ανθρώπους του, επί της οκταετίας των οποίων, ιδίως της δεύτερης τετραετίας, καταγράφηκε η μεγαλύτερη λεηλασία που έχει υποστεί χώρα του “κανονικού” κόσμου, σε καιρώ ειρήνης. Με τους δανειστές να γνωρίζουν και να… ενθαρρύνουν, φυσικά.

Αναδημοσίευση από ysterografa.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1-2

Δείτε τι θα συμβεί στα πρώτα επεισόδια της νέας τηλεοτπικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1-2 Επεισόδιο 1 «Σταυροδρόμια» Η δολοφονία της γυναίκας του, δώδεκα...