Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ερευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα «9 R στην Κρήτη»

Έρευνες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εντοπιστεί ο διαχειριστής ιστοσελίδας, ο οποίος διέσπειρε πρώτος την «είδηση» για δήθεν σεισμό 9,5 R στην Κρήτη.

Έρευνες ξεκινά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπιστεί ο κακόβουλος διαχειριστής ιστοσελίδας, ο οποίος διέσπειρε πρώτος την «είδηση» για δήθεν σεισμό 9,5 ρίχτερ στην Κρήτη.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα, την οποία ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Έτσι, ξεκινά η έρευνα για να βρεθεί η ιστοσελίδα που δημοσίευσε την «είδηση» και ο διαχειριστής της. Στο «ρεπορτάζ» που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της Κρήτης αναφερόταν και το όνομα του προέδρου του ΟΑΣΠ Ε. Λέκκα ο οποίος εμφανιζόταν να έχει κάνει σχετική μελέτη σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμολόγο ονόματι James Roguard.

Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για ποινικά κολάσιμη πράξη και για άθλιο δημοσίευμα εναντίον του κοινωνικού συνόλου, το οποίο παράλληλα παραβιάζει την επιστημονική του οντότητα και διαδρομή.
Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ στον Ελλαδικό χώρο, καθώς οι τεκτονικές πλάκες στην Ελλάδα δεν δίνουν τέτοια μεγέθη.


Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ