Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τραγωδία σε νοσοκομείο: 64 παιδιά πέθαναν επειδή σταμάτησε η παροχή οξυγόνου λόγω χρεών

Αδιανόητη είναι η τραγωδία που έλαβε χώρα σε κρατικό νοσοομείο της Ινδίας, όπου 64 παιδιά έχασαν την ζωή τους, όταν διεκόπη η παροχή οξυγόνου λόγω των χρεών της διοίκησης προς ιδιωτική εταιρεία παροχής του αερίου.

Το απίστευτο αυτό συμβάν, έλαβε χώρα στο κρατικό νοσοκομείο BRD στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Τα ΜΜΕ της Ινδίας, καταγγέλλουν ότι όλοι οι θάνατοι, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και 34 βρέφη, σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά την αδυναμία της διοίκησης να αποπληρώσει ένα χρέος 6,8 εκατομμυρίων ρουπίων στην ιδιωτική εταιρεία παροχής οξυγόνου.

Ωστόσο η διοίκηση του κρατικού νοσοκομείου δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και κάνει «μπαλάκι» τις ευθύνες. Αν και παραδέχεται ότι υπήρξε πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου, αποδίδει τους μαζικούς θανάτου σε εγκεφαλίτιδα ή σε άγνωστους λόγους που σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν στη ζωή τα νεογνά.

Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του ανακοίνωσε την απομάκρυνση του διοικητή του νοσοκομείου και ζήτησε υπομονή μέχρι να εντοπιστούν οι πραγματικές αιτίες της ανείπωτης αυτής τραγωδίας.

Γονείς, πάντως, περιγράφουν ότι ξαφνικά είδαν τα παιδιά τους να μην μπορούν να ανασάνουν και τους νοσηλευτές να τους δίνουν χειροκίνητες συσκευές προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή οξυγόνου στα παδιά τους.

star.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ