Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΣΠΑ: Από 6 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για πτυχιούχους!

Στις 6 Σεπτεμβρίου αρχίζει για υποβολή αιτήσεων η δεύτερη περίοδος του προγράμματος του ΕΣΠΑ για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η επιδότηση φτάνει έως και 50.000 ευρώ για τη δημιουργία, την οργάνωση, την υποστήριξη και τη λειτουργία νέας ή υφιστάμενης επιχείρησης σχετικής με τις σπουδές τους. Το πρόγραμμα εκτός από ανέργους και αυτοαπασχολούμενους αφορά πλέον και μισθωτούς πτυχιούχους.

Ενας δικαιούχος με ατομική επιχείρηση μπορεί να λάβει από 5.000 έως 25.000 ευρώ, 40.000 ευρώ είναι το «ταβάνι» για τα συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων και 50.000 ευρώ για τις συνεργασίες τριών ή περισσότερων ατόμων. Ενδεικτικά, στα επαγγέλματα που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα εντάσσονται τα εξής: ιατρός, φυσιοθεραπευτής, γυμναστής, ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, δικηγόρος, αρχιτέκτονας, μηχανικός, τοπογράφος, χημικός, γεωπόνος, συγγραφέας, ξεναγός, καθηγητής, δάσκαλος κ.λπ.

Μόνο ηλεκτρονικά

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους μόνο ηλεκτρονικά κάνοντας χρήση τυποποιημένου εντύπου στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) έως τις 11 Οκτωβρίου 2017. Μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη περίοδος του προγράμματος, θα ακολουθήσει και τρίτη, η οποία θα αρχίσει στις 08/11/2017. Οσον αφορά τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, που έτρεξε πέρυσι την άνοιξη, η διαδικασία περνάει πλέον στο επόμενο στάδιο.

Για να προχωρήσουν οι επενδύσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τους φακέλους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την κατηγορία δικαιούχων Α (άνεργοι) το αργότερο έως την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και για την κατηγορία δικαιούχων Β (αυτοαπασχολούμενοι) το αργότερο έως τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 Η Μαρίκα ανησυχεί μήπως η Δεσποινιώ έχει παρεvoχληθεί από τον Κοσμά, αλλά εκείνη το...