Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δεν έχουμε επενδύσει 300, αλλά 700 εκατ. ευρώ από το 2003, λέει ο πρόεδρος της «Παπαστράτος»


Ο Χρήστος Χαρπαντίδης δηλώνει ότι οι επενδύσεις συμβάλλουν στην αλλαγή κλίματος της ελληνικής οικονομίας, ενώ θέλησε να επισημάνει ότι από το 2003 η επιχείρηση «Παπαστράτος» έχει επενδύσει 700 εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα το 2015, 25 εκατομμύρια ευρώ

Όχι 300, αλλά 700 εκατομμύρια ευρώ επένδυσε η επιχείρηση «Παπαστράτος» ήδη από το 2003, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, Χρήστο Χαρπαντίδη να εμφανίζεται σήμερα αισιόδοξος για την αλλαγή κλίματος της ελληνική οικονομίας, μια ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

«Από το 2003 επενδύσαμε 700 εκατομμύρια ευρώ, συγκεκριμένα το 2015, 25 εκατομμύρια ευρώ. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες της Ελλάδας και έχουμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», δήλωσε σήμερα ο ίδιος στον τηλεοπτικό αέρα.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία ”Παπαστράτος” για την επιλογή να πάρει το υψηλό, για εκείνη την εποχή, ρίσκο να επενδύσει στη χώρα», δήλωνε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ από το 2015.

Σε σημερινή του συνέντευξη ο κύριος Χαρπαντίδης μίλησε για μεγαλύτερο ποσό που είχε επενδυθεί ήδη από το 2003.

Χωρίς να γίνει καμία αναφορά για το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα, «Είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;» που αναφερόταν στο πρόσωπό του, ο πρόεδρος της Παπαστράτος επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Η επένδυση γενικά, βοηθά τις ελληνικές εξαγωγές και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Αρχίζουμε και χτίζουμε τα νέα κομμάτια του εργοστασίου και θα έχουμε νέα παραγωγή από τον Οκτώβριο».

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις είπε ότι ο κύριος Τσίπρας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό που συμβαίνει, είδε την μεταμόρφωση που γίνεται, ενώ συνομίλησε και με εργαζομένους για τα προβλήματα του κλάδου. Συζήτηση έγινε, επίσης και για το μεγάλο πρόβλημα του καπνικού λαθρεμπορίου.

Ο κύριος Χαρπαντίδης υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι εξειδικευμένοι στις νέες τεχνολογίες, ωστόσο γίνεται προσπάθεια για την εκπαίδευσή τους.

Η εταιρεία «Παπαστράτος» έχει υπό τη σκέπη της σε 60.000 οικογένειες.

Για τις δυσκολίες που αντικειμενικά αντιμετωπίζει η χώρα και δη οι επιχειρήσεις ο κύριος Χαρπαντίδης επισήμανε ότι η γραφειοκρατία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που τραβά πίσω τις επενδύσεις, αφού παραδέχτηκε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα σε όλους τους κλάδους.
«Είμαστε όλοι ζορισμένοι, αλλά θα συνεχίσω να είμαι υπέρ της ατομικής ευθύνης», κατέληξε.

Πρώτο Θέμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ